ChristenUnie wil duidelijkheid over uitbuiting Polen

DRONTEN
Tijdens de raadsvergadering donderdagavond in Dronten heeft de fractie van de ChristenUnie vragen gesteld aan het college van b en w over de behandeling van Polen en andere Oost-Europese arbeidsmigranten in Nederland.

Aanleiding hiervoor was een bericht van de NOS waarin stond dat Polen nog steeds worden uitgebuit in Nederland. Zo zouden overuren niet worden uitbetaald, zouden ze te veel betalen voor slechte huisvesting en zouden ze worden gedwongen om door te werken als ze ziek zijn. Daarnaast komt discriminatie en seksuele intimidatie nog geregeld voor, aldus de ChristenUnie.

Het college heeft de ChristenUnie geantwoord dat er geen enkele aanleiding is om te denken dat er in Dronten sprake is van uitbuiting van arbeidsmigranten. Volgens het college is er in Dronten veel sociale controle. Slechte leef- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten zouden daarom al gauw bekend worden.

reacties (5)

 • De Vries

   

  Er is geen sprake van uitbuiing. Ze zijn hier vrijwillig, In Polen is ook alles verkrijgbaar en daar leven ook veel gelukkige mensen. Dus niet tevreden, terug naar Polen.

  reageer
 • Gerten

   

  Ik had een discussie over uitbuiting, met een boer die Polen in dienst heeft. Hij beweerde dat hij die Polen een goed uurloon betaald. Na nog wat gekissebis over en weer gaf hij toe dat hij dat goede uurloon zwart uitbetaald. Ik heb hem toen de huid vol gescholden voor alles wat in me opkwam. Sorry maar voor dit soort werkgevers heb ik geen goed woord over.

  reageer
 • Ik

   

  Gewoon aangeven bij de FIOD. Is pure belasting ontduiking en dus fraude.

 • Maarten

   

  Heel bijzonder dat omroep Flevoland een foto plaatst van de OFW studentenhuisvesting bij de CAH. Hier zitten geen arbeidsmigranten in kan ik met zekerheid zeggen.

  reageer
 • Norbert

   

  Ik ben heel benieuwd wie "wij zijn" in de opmerking van Jan, dan daadwerkelijk zijn. En misschien kan Jan ook aangeven om welke specifieke arbeidsplekken het gaat. Jan kent zo te zien alle achtergrond informatie. Het zou mooi zijn dat Jan dat deelt met de rest van de lezers van dit item.

  reageer
 • jan

   

  Als ze niet te vreden zijn gaan ze toch terug wij zijn in ieder geval niet tevreden ze nemen onze arbeidsplekken in en er komen er steeds meer

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies, en juist daarom moeten deze mensen (want het zijn mensen, mind you) gewoon hetzelfde loon beuren als 'wij' (lees: Nederlandse ingezetenen)

 • whoknows

   

  tis niet dat zij tevreden zijn, maar dat zij uitgebuit worden. Ze verdienen nog altijd beter dan in hun eigen land. Maar het is de moderne slavernij. Hun bazen, de uitzendbureau's verdienen er goed geld mee. De uren die hun werknemers maken worden wel betaald door de opdrachtgevers, maar de werknemers dus niet. En de grote slaapschuren/hotels, dure kamers gee/weinig privacy en blij zijn (in de verhurders hun ogen) dat je daar mag slapen.

 • Marijke

   

  Oh, u wilt ook de hele dag in weer en wind op het veld staan voor een laag loon, zodat wij goedkoop groente en zo kunnen blijven kopen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert