Daling aantal 'dure' provincieambtenaren

FLEVOLAND
Het aantal ambtenaren in het provinciehuis dat aan de top van zijn functieschaal zit is vorig jaar met bijna tien procent gedaald. Dat meldt het blad Binnenlands Bestuur, op basis van een onderzoek onder provincieambtenaren.

Volgens de provincie Flevoland zat vorig jaar driekwart van de ambtenaren aan de top van de functieschaal. Dat betekent dat zij nooit méér gaan verdienen. Dat komt overeen met het landelijk gemiddelde. In 2014 telde Flevoland nog 85 procent zogeheten 'plafondambtenaren'.

Het aantal 'dure' ambtenaren is gedaald omdat de provincie het afgelopen jaar meer op projectbasis heeft gewerkt met goedkopere freelancers. Bovendien zijn er meer medewerkers aangenomen die in een lagere functieschaal zijn ingedeeld.

reacties (11)

 • Thomas

   

  Uh nee. Het verschil zit hem in dat de werkgeverslasten uitgekeerd worden als uurloon. Het geld gaat van pensioenlasten e.d. naar uurtarief toe. Maar per saldo is de ZZP'er stukken slechter af.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Over het algemeen is het zo dat ambtelijke diensten (gemeenten, provincies) qua opleiding, middelen en personeelsbezetting tot de tanden toe gewapend zijn voor de taken die ze moeten uitvoeren. Maar zodra er werk op die diensten af komt is er maar een reflex: uitbesteden. Wonderlijk.

  reageer
 • ineke van veen

   

  Deze ambtenaren zijn zzper geworden en vragen nu 2 keer zoveel salaris als in vaste dienst, dus per saldo is de provincie veel meer geld kwijt! Dit heet bezuinigen.

  reageer
 • Provf

   

  Het is ook nooit goed, eerst mag er geen ambtenaar meer overblijven en daarna zeuren dat we extern moeten inhuren... Get a life.

  reageer
 • johan

   

  Ja ja de provincie heeft haar mond vol van werk gelegenheid maar zet projecten weg bij externe buiten de provincie, en melkt deze freelancers ook nog eens uit. Mooi voorbeeld van betrokkenheid bij de maatschappij. dus niet. Neem het project van de Floriade, bijna alle opdrachten worden ingevuld door mensen van buiten de provincie (architect van Floriade paviljoen om er maar 1 te noemen)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Je weet niet waar je over praat. Praat eens met iemand in schaal 4, 5, 6 en 7. Dat is een hele grote groep en verdienen echt niet veel. Je hebt het niet over schaal 14 en hoger.

  reageer
 • Jan

   

  Percentages zegt mij niets geeft dan ook maar eens aantallen dat zegt veel meer. hebben we het over 10 van die gasten of 50.

  reageer
 • Not-dombo.

   

  Weer een orgaan die denkt dat de burger een stompie is... Ik weet uit ervaring dat een freelancer gauw een kleine €10.000 per maand toucheert... Hoezo goedkoper freelancers????????..

  reageer
 • Pieter

   

  Dus je kan daar snel geld verdienen als 75% van het personeel het maximale verdient

  reageer
 • Schaal 7

   

  De "dure" ambtenaren zijn niet duur, het plafond is gewoon veel te laag.

  reageer
 • Erik

   

  De kop van het bericht klopt niet. Dat ambtenaren aan het plafond van hun schaal zitten, wil nog niet zeggen dat het 'dure ambtenaren' zijn. Er zijn ook schalen met lage lonen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert