Celstraf voor bezit mitrailleur en harddrugs

LELYSTAD
Een 37-jarige man uit Lelystad is veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk, wegens onder meer illegaal wapenbezit. De politie vond in december in zijn woning een mitrailleurpistool met demper en 124 patronen, twee katapulten, twee busjes pepperspray en twee boksbeugels. Ook lag er een grote hoeveelheid harddrugs in de woning.

De man zei dat hij de wapens niet voor criminele doeleinden in zijn bezit had. Een lid van een motorbende zou hem hebben gedwongen om het mitrailleurpistool met toebehoren voor hem te bewaren. De smoesjes hielpen niet, omdat de wet bepaalt dat niemand dergelijke wapens in zijn bezit mag hebben.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van 25 maanden. De rechtbank kiest voor een lagere straf omdat de man niet eerder is veroordeeld voor wapengerelateerde delicten.

reacties (4)

 • kees d.

   

  Een pistoolmitrailleur is toch niet zo'n ding waar je water mee kan spuiten? Daar kan je volgens mij complete kroegen mee neer maaien. Ik vind de straf weer eens belachelijk laag. Geen wonder dat er leegstand van cellen is.

  reageer
 • Lelystad

   

  de wapens voor andere dan criminele doeleinden gebruikte ??? welke doeleinden dan ??? kleiduiven schieten ???

  reageer
 • jos

   

  Wat houdt deze straf nou in? 15 - 5 = 10 maanden echt zitten??? en 5 maand buiten het gevang??

  reageer
 • straf

   

  Dit houdt in dat hij 10 maanden moet zitten en bij overtreding van de voorwaarden die hij krijgt als hij vrij komt moet hij de overige vijf alsnog zitten.

 • Thunder

   

  Zo jammer dat men termen fout weer geeft....zo'n wapen heet geen mitrailleur en zeker geen mitrailleurpistool..... Daar jullie journalisten geen militairen zijn vergeef ik het jullie..... Het aangetroffen wapen is dus een pistool-mitrailleur. Beetje jammer die lage straf.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert