Royale compensatie van natuur

FLEVOLAND
Een natuurstrook die verloren gaat door de verdubbeling van de Waterlandseweg bij Almere wordt ergens anders in Flevoland ruimschoots gecompenseerd.

Volgens de provincie gaat de verbreding van de Waterlandseweg over zo'n 900 vierkante meter gebied dat onder de Ecologische Hoofdstructuur valt. Ter compensatie wordt elders in Flevoland maar liefst 73.000 vierkante meter voor natuur bestemd.

Door die overcompensatie zijn er ook in de toekomst ruimte voor provinciale projecten. Tegen dit plan kunnen nog tot 15 augustus bezwaren worden ingediend.

reacties (4)

 • Pzaal

   

  Bij de Flopriade verdwijnen er straks nog veel meer bomen. Heerlijk dat zinloze gekap en zinloze miljoenen verspilling. Het kan in Almere. En de burger mag de financiële missers glad strijken.

  reageer
 • wim

   

  Wat wordt alles toch mooi voor onze volgende generatie asfalt,asfalt,asfalt.

  reageer
 • Almeerse

   

  Het kan zelfs negatief uitpakken, want door overcompensatie kunnen meer projecten aangepakt worden .... maw men kan nog meer gaan bouwen, nog meer groen rond Almere laten verdwijnen en de boel volplempen met huizen en wegen .... Dat veel van degenen die al langer in Almere wonen hier kwamen vanwege het groen wordt door de huidige politici graag vergeten ....

  reageer
 • Jos

   

  In het verleden zijn er ook hele grote stukken groen en bos verdwenen in Almere, bijvoorbeeld tientallen hectare bos waar nu Duin in Poort wordt gebouwd. Het zou gecompenseerd worden door de aanleg van de ecologische verbindingszone tussen de Oostvaardersplassen en het Horsterwold. Die gaat niet door, waar wordt dit nu gecompenseerd? Ook door de Floriade verdwijnt er veel groen. Mijn conclusie is: Almere wordt steeds minder groen en de compensatie "elders" in Flevoland is een zoethoudertje van de politici die maar 1 agenda hebben: bouwen, bouwen, bouwen.

  reageer
 • Idd

   

  Dat dacht ik dus ook. En wat hebben we als almeerders aan 'elders' in de polder. We wonen hier omdat strand,centrum,recreatie én natuur hier binnen bereik van al het vervoer ligt. Bouw alles maar lekker vol joh, wordt almere alleen maar beter van :-(

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert