Winkels moeten plaats maken voor woningen

NAGELE
Een aantal winkels in het centrum van Nagele moet plaatsmaken voor woningen. Volgens de gemeente Noordoostpolder is hierover al een akkoord gesloten met de eigenaren van de grond. 

De winkels die moeten wijken staan ten noorden van het kanaal de Nagelertocht. Het gaat om onder meer het pand van Makelaardij Schokland en snackbar De Zuyderzeehut. De gemeente wil het centrum van Nagele graag opwaarderen, omdat het nu een vervallen indruk maakt.

Voordat er woningen in het gebied mogen komen, moet nog wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Inwoners kunnen hierover hun mening geven. Daarna moet het plan nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd.

De ondernemers die weg moeten uit het noordelijke deel van het centrum, mogen eventueel terugkomen op de plek waar het oude dorpshuis Schokkererf stond. 

Foto: Google maps

reacties (4)

 • Pim

   

  Ik woon er nu 40 jaar en het is 40 jaar neergang. Dom boerengat

  reageer
 • Jan

   

  Ik woon er 46 jaar, niets mis mee, Maar waarom verhuis je dan niet als je het al zo lang een dom boerengat vindt??

 • jan

   

  waar kan ik me inschrijven om daar te mogen gaan wonen?

  reageer
 • nagels meisje

   

  Bouwen voor leegstand? Kijk hoeveel er leeg en te koop staat. Winkels en. huizen...... platgooien lijkt me een goed plan, het ziet er niet uit wat daar staat. Maar nieuwe huizen.... zonde van het geld....

  reageer
 • Piet

   

  Nagele? trekken aan een dood paard. Het was niks, het is niks en het zal nooit wat worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert