Bewoners Golfresidentie willen van beheer riool af

DRONTEN
De bewoners van de Golfresidentie in Dronten willen dat de gemeente het beheer van hun rioolstelsel overneemt. Sinds de aanleg van het gebied in 1994 beheren de bewoners dat zelf. Ze hebben daarvoor een gespecialiseerd bedrijf in de arm genomen maar zijn bang dat het groot onderhoud in de toekomst te duur wordt.

De gemeente vindt dat de bewoners zelf verantwoordelijk zijn voor het riool op hun eigen terrein en wil het beheer daarvan niet overnemen.

De bewoners van de 450 woningen op het park zoeken nu steun bij de provincie Flevoland. Ze vragen de provincie om een verklaring af te geven dat de gemeente zich onttrekt aan haar wettelijk taak om voor het riool te zorgen. Als de provincie hen steunt, willen de bewoners een procedure tegen de gemeente beginnen.

reacties (17)

 • Jan

   

  Inderdaad, je redenering klopt van geen kant, je weet dus niet hoe het in elkaar steekt. Oriënteer u nou eerst eens op de feiten en geef dan commentaar!

  reageer
 • Renske

   

  Behoudens de huizen is het park (golfbaan, wegen, groen, afval, riolering) gezamenlijk eigendom van de VVE. Hun riolering is aangesloten op die van de gemeente. Iedere huiseigenaar betaalt rioolrecht voor afvoer, reiniging en onderhoud. Dus ook logisch dat de golfresidentie deze betaalt. Alles wat op het eigen perceel gebeurt is voor rekening van de bewoner. Hier is de VVE eigenaar van het perceel golfresidentie. Deze zal dan ook moeten betalen voor het rioleringssysteem van het park. Net als ik bij problemen met het riool op mijn perceel. VVE moet bedragen reserveren voor het onderhoud van het riool. Logisch toch. Vaak worden deze kosten onderschat en houdt de VVE hier onvoldoende rekening mee, gevolg hogere bijdrage VVE. Dit is een probleem van de residentie en niet van de gemeente.

  reageer
 • Jan

   

  Ik begrijp deze redenering niet. Klopt van geen kant!

  reageer
 • Renske

   

  Die betalen wij ook tot aan de erfgrens, daarna zijn de kosten voor mij. Dus voor de Golfresidentie evengoed tot aan de erfgrens. Daar heb je de VVE voor. Potjes creëren voor toekomstig onderhoud. Lijkt me niet zo moeilijk te bedenken toch. Je weet waar je aan begint als je op zo'n park gaat wonen.

  reageer
 • Frits1

   

  Wat een kletskoek her van lieden die echt niet weten hè het in elkaar steekt. Die mensen betalen nl dezelfde reinigingsrechten en belastingen als andere inwoners van Dronten !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Her moet zijn Het en woond moet met een t, dus woont.

  reageer
 • Brinkman

   

  Her zal wel overgenomen worden door de gemeente. De burgemeester Woond daar ook namelijk.

  reageer
 • Erik

   

  Wel vreemd....men wilde toen zelf het beheer in eigen beheer nemen en nu er (groot) onderhoud aan komt, mag de gemeente voor de kosten opdraaien. Men wist toch dat het er aan kwam....had men geld voor moeten reserveren.....ik ga er vanuit dat de provincie een wijs besluig neemt en de gemeente in het gelijk stelt!

  reageer
 • marnix

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • Carla

   

  Ik neem aan dat u bedoelt het plan Oosterwold in Almere? Ja, ook zo,n collectief gebeuren.Is bijvoorbaat al gedoemd te mislukken. Als het er echt om gaat kiest ieder voor zijn eigen portemonnee.Zoveel mensen zoveel zinnen.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Zelfde tactiek als toegepast door institutionele beleggers (pensioenfondsen, woningbouwverenigingen e.d.): Je bouwt een appartementencomplex voor verhuur, strijkt 20-30 jaar de vette huren + jaarlijkse verhogingen op en als er groot onderhoud dreigt dan snel splitsen in appartementsrechten en lekker in de verkoop. En de nieuwe V.v.E. begint dan met een lege onderhoudspot.

  reageer
 • Mio

   

  Slim advocaatje onder de bewoners gekregen en de gemeenschap mag daar nu voor bloeden?

  reageer
 • hans

   

  Jaja...als 't te lastig/duur gaat worden, is het zomaar een probleem voor de gemeente. Lekker makkelijk...

  reageer
 • Nico

   

  Was 15 jaar geleden de hoofdreden om daar niet te gaan wonen. Nobelhorst wordt om die reden ook een fiasco. Ik geloof niet zo in die gelegenheidscollectieven. 10.000 jaar evolutie heeft ons de overheid gegeven. Koester het.

  reageer
 • Roel

   

  Prima hoor, dan wel nog even graag per perceel 33 jaar achterstallige rioolrechten en achterstallig onderhoud afrekenen.

  reageer
 • Willem D

   

  Wil de gemeente ook het onderhoud van mijn huis op zich nemen En ook gelijk van mijn auto

  reageer
 • 4x4

   

  Eerst goedkoop grond kopen om te kunnen bouwen, en nu er lasten komen deze weer op de gemeente afschuiven. Had je maar beter moeten nadenken toen je het kocht!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert