Blauwalg bij Almere Haven

ALMERE
De gemeente Almere waarschuwt zwemmers voor blauwalg bij Almere Haven. Het gaat om het water langs de Gooimeerdijk-Oost, tussen Almere Haven en de Stichtse Brug.

Blauwalg ontstaat in het water als het warmer wordt. De alg kan huidirritaties veroorzaken bij zwemmers.

Voor meer informatie verwijst de gemeente Almere naar de website Zwemwater.nl.

reacties (3)

 • kees d.

   

  Als men een Arena kan overdekken waarom kan en wil men dan geen veilige zwembaden bouwen waar je ook het dak kan openen en weer afsluiten. Dan hoef je maar een paar weken per jaar te sluiten voor groot onderhoud.

  reageer
 • Frank

   

  Ten eerste omdat de arena zichzelf terug verdiend. Ten tweede is hrt een andere gemeente met een ander bestuur, dus andere keuzes.

 • Enna

   

  Bedankt voor jullie reacties. Mijn mening is echter dat iets wat we als burgers zouden willen, wat nodig is, wat belangrijk is voor bijvoorbeeld de jeugd, best iets mag kosten. Uiteindelijk betalen de burgers een deel van die kosten door de entree. De kosten van de fiasco's die we tot nu toe hebben gehad en nog zullen krijgen betalen de burgers toch ook? De verlieskosten voor een buitenzwembad zullen in ieder geval peanuts zijn vergeleken met de verlieskosten welke gemaakt zijn/worden met de genoemde fiasco's. Soms mogen zaken best geld kosten, als je als burger maar waar voor je geld krijgt. Promenades, bloembakken, mooie trottoirs, parken etcetera kosten ook geld maar zijn een belangrijke toevoeging aan de leefbaarheid en het succes van een stad.

  reageer
 • Frank

   

  Peanuts? Dan wel heul veul peanuts. Je praat over enkele tonnen per jaar, oftewel ergens tussen de 200.000 en 500.000 per jaar wat er toegelegd moet worden op de exploitatie. Wat de gemeente dus elk jaar maar weer mag ophoesten voor een nooit winstgevend project. Stel de afschrijving van een buitenbad op 30 jaar, dan kost het de burger dus in totaal ergens tussen de 6 en 15 miljoen! Enkel omdat een paar inwoners een zwembad willen. Logisch dat de gemeente het niet wil.

 • Almeerse

   

  Persoonlijk vind ik een binnenbad (combineren met een buitenbad ?!) in Haven belangrijker dan een buitenbad wat maar een paar weken per jaar echt gebruikt zal worden. Dat er in Haven geen zwembad meer is zal als gevolg hebben dat er meer kinderen zonder zwemdiploma zijn, levensgevaarlijk in onze waterrijke stad.

 • Enna

   

  Zullen we dan als gemeente een buitenzwembad aanleggen in plaats van een Floriade van 100 miljoen? In plaats van een restaurant uitkopen voor 4 miljoen?In plaats van een camping met waterrecreatie weg te pesten! In plaats van een jachthaven uit te kopen? In plaats van een duur verrijdbaar podium aan te kopen.In plaats van wethouders een auto met chauffeur te geven omdat ze niet in Almere wonen.In plaats van veel geld te steken in Omniworld volleybal, handbal en voetbal.In plaats van....En ga zo maar door. Tel al deze fiasco's van verleden en toekomst eens bij elkaar op en dan kom je er achter dat wij Almeerder alles maar dan ook alles maar pikken en gelaten over ons heen laten komen.#kannietwachtentoterweerverkiezingenzijn.

  reageer
 • Hannes

   

  Enna, velen delen je mening. "Maar wat ik wil toevoegen dat de waterschappen met goed gereguleerd spuien, rond de meren en binnenwateren heelveel blauwalg kunnen voorkomen!" (En de meeste grote steden zelfs ook aan het water heeft zijn eigen grote buitenbad!).

 • Frank

   

  En er zijn in Almere trouwens zoveel plekjen waar nooit blauwalg voorkomt. Waar je dus de hele zomer kunt zwemmen.

 • Frank

   

  En gaat u en degenen met u die graag een zwembad willen, de kosten en het verlies van de jaarlijkse exploitatie betalen? Het is namelijk niet voor niets dat alle buitenbaden in Nederland gesloten worden. Omdat ze niet rendabel te krijgen zijn voor die paar maanden per jaar dat ze kunnen draaien.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert