Doek valt voor kledingzaak Charles Vögele in Haven

ALMERE
Kledingwinkel Charles Vögele in het centrum van Almere Haven sluit eind dit jaar de deuren. Het hoofdkantoor in Zwitserland heeft besloten het huurcontract voor het pand niet meer te verlengen. Er komen te weinig klanten.

Er werken 6 medewerkers voor de kledingwinkel in Haven. Een woordvoerder van de winkelketen zegt dat er voor het personeel geen ander werk is gevonden. Charles Vögele opent geen ander filiaal in Almere. 

De winkel is gevestigd in een van de oudste gebouwen van Almere, De Roef. In de beginjaren van Almere diende het gebouw als café-restaurant en theater. Het centrum van Haven kampt al jaren met leegstand. Ondernemers gaan over de kop of verhuizen naar een ander deel van de stad. 

reacties (9)

 • Onzin

   

  Jammer dat ze weggaan . Al was het na de laatste indeling voor veel mensen al niet meer haalbaar om daarheen te gaan . Kinderafdeling boven .. Maar geen lift .. um Hoe ga jij met je baby naar boven .. Antwoord van de winkeliers dsn laat je je kinderwagen beneden staan .. Heel slim totdat er zo een kinderwagen gejat werd .. Erna deed geen een mama het meer en zo miste ze al een deel van het publiek

  reageer
 • me

   

  Weer een winkel minder om iets te bekijken voordat je het op internet besteld.

  reageer
 • Rob

   

  In Zeewolde hadden we ook een winkel van Vogele, nou je zag er nooit een hond, je zou er ook nog geen jurk voor je oma van 90 willen kopen wat een oubollige kledinglijn hebben ze daar zeg

  reageer
 • Pzaal

   

  Almere haven wordt steeds (on)gezelliger.

  reageer
 • Marjon

   

  Hebben jullie wel eens binnen gekeken .nou cadeau wil je het nog niet krijgen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  almere is almere niet meer

  reageer
 • Faerie

   

  Trudie, Ja dat was Big L, bestaat nog, maar is gewoon een standaard winkel met standaard prijzen. De oude Big L trok mensen vanuit heel Nederland, een van de eerste 'outlets' met een decor waar je u tegen zei: stoplichten, een vliegtuig, een speciale entree.. etc. Ja, zo superjammer dat die winkel in die vorm er niet meer is. In de loop der jaren heeft Almere veel meer leukere winkels verloren.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Big L was vooral van de afgekeurde en scheve broeken. Zelden iets te vinden. De laatste jaren heeft het helemaal betekenis meer.

 • Trudie

   

  @Beleid..Ja jammer van Almere Haven dat had 30 jaar geleden grote aantrekkingskracht voor mensen van buiten die daar goedkopere merkspijkerbroeken konden kopen, met drie puberkoters te kleden was dat heel welkom en had je ritje vanuit Lelystad graag voor over.

  reageer
 • Beleid

   

  Het is het beleid wat de gemeenteraad heeft bedacht. Volledig richten op groei in nieuwe wijken. Oude wijken compleet kaal slaan (letterlijk en figuurlijk). Met de Floriade in het vooruitzicht zullen meer wijken volgen en meer winkels en bedrijven hun boedel inpakken en vertrekken.

  reageer
 • Dame Edna

   

  Wat een larie en een zielige pging de Floriade weer ergens de schuld van te geven. Vögele is oubolige winkelformule en mijn oma van 93 kon er niks vinden. Er zullen meer en meer winkels verdwijnen onder andere door het internet shoppen, bij C&A bestel je vandaag heb je morgen in huis en overmorgen weer retour zenden.

 • Steven Stedenwijker

   

  Kletspraat. In nieuwe wijken zijn bij het begin al veel minder winkels. De consument wil gewoon niet meer. Bovendien is de ambience in Haven gewoon zeer matig geworden. Veel te veel oude mensen en vooral veel zeurpieten.

 • Dnz

   

  Wat een kul. Hier klopt niets van en heeft ook niets met de sluiting van deze zaak te maken. Het is een landelijke trend waar, bijzonder voor Almere de Primark en de KFC zullen overwinnen als mooie kleidingzaak en toprestaurant..... Mits geen parkeerkosten want dan rijdt met liever 10 km om.

 • marc

   

  Wat heeft de floriade met sluiting van winkels te maken. Charles vogele is een winkelformule die in heel Nederland het slecht doet. Het is veel te degelijk en truttig voor de Nederlandse winkelstraat. Deze winkels doen het goed in Duitsland Oostenrijk en thuisland Zwitserland.

 • Ojee

   

  Haven heeft toch niets bijzonders te bieden !! Onbegrijpelijk dat een hematiet het nog uithoud in haven met zo weinig klanten.

 • Kees

   

  Flauwekul. Detailhandel wijzigt en dat heeft invloed op de centra overal. In Almere gaat het nog relatief goed. Vogele heeft trouwens langer uitgehouden. In haven dan in stad. We moeten gaan bedenken wat we met de centra gaan doen. Het wordt nooit meer zo als het was en dat is maar goed ook. Haven heeft heel veel wat andere centra niet hebben.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert