Donatie 45.000 euro voor energieneutraal theaterpand

ALMERE
Theatergroep Vis à Vis in Almere kan een nieuw pand bouwen waar ook wintervoorstellingen kunnen worden gegeven. Een inzamelingsactie via crowdfunding om het pand energieneutraal te kunnen bouwen heeft ruim 44.500 euro opgeleverd. Na de zomer begint de bouw van dit multifunctionele gebouw in Muiderduin, de plek waar het gezelschap nu al is gevestigd.

Vis à Vis is vooral bekend van grote openluchtvoorstellingen. Met het nieuwe pand komen daar kleinschaliger voorstellingen in de winter bij. In het gebouw komt ook een restaurant waar optredens kunnen worden gegeven. 

Er komen een luchtwarmtepomp en een ventilatiesysteem waarmee wamte teruggewonnen wordt. De verlichting bestaat uit zuinige LED-lampen. Ook komen er zonnepanelen op het dak.

 

reacties (4)

 • michael

   

  De pvda vriendjes weten nou eenmaal dat een eigen pand goedkoper is dan er eentje te huren van een vvder die teveel huur wil vangen voor zijn pand !!

  reageer
 • Jan

   

  Nee altijd nieuw bouwen. Almere is de stad van bouwen voor leegstand. Je kan als subsidie theater echt niet in bestaande gebouwen zitten. Omdat dit te goedkoop is. De PvdA vriendjes willen luxe en een daar is geld genoeg voor.

  reageer
 • Pzaal

   

  Bestaand pand in stad of haven lijkt mij beter.

  reageer
 • WimLely

   

  Vreemd, er staan een heleboel panden leeg. Lijkt me voor zo'n organisatie juist zaak dat ze een bestaand pand betrekken. Dan zijn ze toch een stuk linkser dan ik dacht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert