Geld nodig voor het Klokhuis en de Vossenburcht

ALMERE
Er is extra geld nodig om het Klokhuis in Almere Poort en de Vossenburcht in het Almeerse stadscentrum open te kunnen houden. Dat zegt Liesbeth Bronkhorst, de directeur van de stichting Stad en Natuur Almere. 

De stichting organiseert in beide gebouwen activiteiten die Almeerders meer moeten betrekken bij de natuur in hun stad. Tot voor kort kreeg Stad en Natuur daarvoor subsidie van de gemeente, maar dat geld is op. Om de kosten te kunnen delen, zoekt directeur Liesbeth Bronkhorst naar partners die ook activiteiten willen organiseren in het Klokhuis en de Vossenburcht.  

Hoeveel geld er nodig is voor de twee gebouwen, wil Bronkhorst niet zeggen. De komende maanden wil ze in gesprek gaan met verschillende partijen. Ook wordt er nog met de gemeente gesproken over mogelijke nieuwe subsidies.   

reacties (9)

 • Jan Ronald.

   

  Blijkbaar is voor beide locaties niet voldoende interesse om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Wat zou dan de reden zijn toch deze instantie open te houden? Is de directeur bang haar Job te verliezen of is er een hoger belang dat opgedrongen moet worden? Als 1 of beide locaties gehandhaafd blijft; zorg als directeur ervoor dat het duurzaam rendabel word! Maak er iets van dat staat! In plaats van je hand op te moeten houden om de deuren maar niet hoeven sluiten.

  reageer
 • michael

   

  Mooi hoor kunst en natuur in Almere mag wel wat kosten allemaal om die onzin open te houden, en de directeuren maar klagen dat er geen genoeg subsidie is verstrekt. Oplossing wordt al aangekaart... alle directeuren eruit en dan maar 1 afdeling met een goede leidinggevende i.p.v. 10 tallen bv's.

  reageer
 • De Vries

   

  Het is overduidelijk dat kunst en gelijksoortige projecten niet zelfstandig kunnen opereren. Dus sluiten die hap en geen geld meer instoppen.

  reageer
 • Boels

   

  Waarom zou je proberen om de eigen broek op te houden als er wethouders zijn die met bretels lopen te leuren? Kunst en cultuurprojecten gaan herhaaldelijk met de billen bloot en toch blijft de subsidie maar komen. Dat soort projecten zijn best haalbaar als de projectleiding maar naar het publiek luistert en het aanbod afstemt op de vraag.

 • peteratea

   

  Stichting Stad en Natuur Almere is de zoveelste quango (zelfstandig bestuursorgaan) die gemeente heeft opgetuigd. Hebben we al De Schoor (met lego stichtingen), EDBA, Go Greener, Almeerse Scholen Groep, INTI (New Town Almere), enz,. In mijn optiek moeten deze allemaal opgeheven worden, ASAP. Semi ambtenaren allemaal terug in het stadhuis. En wat daar niet thuishoort, zoals een 'ondernemersplein' opheffen! De overheid dient voor de burger te werken en NIET de burger voor de overheid, door telkenmale exorbitante salarissen op te hoesten voor non directies en andere zakkenvullers,.. BASTA !!

  reageer
 • Thomas

   

  Dat vind ik opmerkelijk. Het is namelijk wel één van de bedrijven waar men banen vernietigd door geen betaalde krachten aan te nemen en daarna stagiairs uit te buiten. Werken voor niets. Ondanks het niet inzetten van betaald werk tikt men overigens ruim € 650.000 aan loonkosten weg volgens hun jaarverslag. Dat gaat dus grotendeels/allemaal bij de directie zitten. Vraagt u zich af of het eerlijk is dat men bij zo'n instantie ver boven de balkenende-norm verdient. Dan is men nog deelnemer in een tweetal BV's, waar men onder andere voor een halve ton garant staat aan leningen voor deze commerciële bedrijven. Waarom is een non-profit stichting aan het investeren in een BV? Dit vereist integriteitsonderzoek, want dat is verboden staatssteun, en als er banden bestaan tussen de directie van de stichting en de BV, is het fraude met overheidsgeld. Dan heeft men nog een lening uitstaan bij de participatie BV. Heeft deze ook banden met de directie? Dan is het ook een fraude-vehikel om via de rente, een vriendje of een directielid van inkomsten uit rente te voorzien, feitelijk subsidie overhevelen naar private banknummers. Zo te zien was de subsidie intrekken een wijs besluit van de gemeente. Ik mag dan ook hopen dat niemand hier zijn geld in stopt zonder dat deze integriteitsbezwaren onderzocht zijn.

  reageer
 • Niek

   

  Uw reactie is even opmerkelijk van bovengemiddelde kwaliteit! Een van de participaties is stadsbrouwerij de Kemphaan, voor 40%, zo lees ik in het jaarverslag 2015. Dit vind ik kwalijk: op een hoogst competitieve markt commerciële partijen (bvb. De Praght in Dronten) verdringen met subsidie. Voor mij een reden dat product niet meer te kopen. Natuurlijk zal er een sociaal sausje over De Kemphaan gegoten zijn, maar dan nog.

 • laat alle reacties zien
 • RoelP

   

  Vossenburgt is altijd een gesloten gebouw. geinteresseerde mensen staan steeds voor een dichte deur. Als er iets te doen is in het gebouw wordt er vooraf geen gerucht aan gegeven, zodat ook daar weer niemand op afkomt. Het enige wat goed aan het gebouw werkt is de herrie van het alarm aan de gevel dat regelmatig spontaan afgaat.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Zet de boekhouding openbaar zodat men kan zien dat het nodig is.

  reageer
 • Willem D

   

  Als ze zonde dat geld van de gemeente noet kunnen bestaan trek de steker er dan uit .

  reageer
 • Kees

   

  In de Vossenburcht moet gewoon leuke horeca met terras komen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er is een groot verschil tussen cultuur en frituur!

 • Steven Stedenwijker

   

  Het gebouw is wel aardig en boven zou je aardig kunnen zitten maar het had aan de buitendijk moeten staan of op zijn minst in een goede buurt aan het Weerwater. Met een eigen parkeerplaats natuurlijk. Driekwart van de horeca aan het Deventerpad staat leeg. PIT! zit een ongebouwd horeca gebouw. De feesthal is een casino geworden. Dus wat denkt u?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert