Kookboekenschrijfster in actie tegen polarisatie

ALMERE
Mensen moeten mét elkaar praten, niet óver elkaar. Het moet afgelopen zijn met het schelden en verketteren van elkaar op sociale media.

Dat is de gedachte achter de nieuwe beweging Ieder1. Een initiatief van onder anderen de Almeerse kookboekenschrijfster Nadia Zerouali. Zij ergert zich aan de negatieve opstelling van veel mensen tegen anderen.

Met een parade door Amsterdam, eind september, en een festival op het Museumplein wil de beweging daar tegenin gaan en proberen een verandering teweeg te brengen. Ze wil de mensen oproepen elkaar te ontmoeten in plaats van te mijden, hoe verschillend hun achtergronden ook zijn.

reacties (8)

 • Henk

   

  Goed initiatief !

  reageer
 • Jan

   

  Laast een mooi voorbeeld van praten met elkaar en wat het gevolg was. In de Kamp, een winkelende vrouw die net haar fiets wilde pakken, drie hangjongeren van Marokkaanse orgine, de hele dag al provicerend rondlopen daar, zij sprak ze aan, met als resultaat, ze werd voor alles en nog wat uitgemaakt door deze mafkezen, en maar blijven schelden. Dus praten, ja, klinkt heel mooi, maar als er zo gereageerd wordt, wat dan? Er valt niets meer te zeggen en een stukje vooroordeel wat alweer bevestigd wordt. En gisteren. Op eenvandaag, over die columniste van Turkse afkomst, bespuugd en uitgscholden door tuig. Voor de camera. Praten, nee niet mogelijk, gauw ervandoor gaan. Misschien maar eens nadenken voordat je vanuit een ivoren torentje dit soort goedbedoelde maar helaas niet in de praktijk werkende adviezen geeft. Lekker kookboekje schrijven en laat het theedrinken en nutteloze gesprekjes voeren maar aan de PvdA over, die zichzelf daarmee volstrekt belachelijk hebben gemaakt. Jammer dat ze dat zelf nog steeds niet zo zien..

  reageer
 • franco

   

  Na, honderden jaren van onderdrukking, kolonisatie, miljoenen moorden, geloof opleggen, illegale oorlogen, tot voor kort. Leegroven etc.etc denkt de westerling dat er nog steeds geen tegengeluid komt. Heel erg wat er gebeurt maar dit zijn reacties op acties van het westen. Ziet niemand dit. Of weer struisvogel spelen??

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Last ze maar met dat tegengeluid in hun eigen land om komen van de honger enz. Dan piepen ze opeens niet meer of tenminste anders. Maar nu ze hier zijn zijn wij oh zo slecht weer. Ga dan terug en hou je rug recht wel zonder voedsel en veiligheid.

 • Raymond

   

  Zou het niet eens tijd worden om het moeilijke traject te bewandelen? Namelijk diegenen die zich niet willen en wensen aan te passen aan te spreken op hun verblijf in Nederland dat zij zo verafschuwen vanwege de normale democratische regels die hier gelden? Wij hebben al genoeg naïeve denkers die denken dat het wel goed komt als alles maar van een kant geprobeerd wordt. De oorzaak ligt veel dieper en niet per se bij de autochtonen. De stand van geweld in Europa is verreweg in het voordeel van hen die gekomen zijn. Denk daar eens aan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit is nu precies de soort geluiden waar Ieder1 zich op richt.

 • Jos

   

  Ik denk dat de Pokemon go app meer mensen met verschillende achtergronden bij elkaar brengt. In de trein, bij een pokestop, je ziet alles in gesprek met elkaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Leuk gevonden altijd, begrip en liefde opbrengen voor hen die ons ombrengen of uitvreten. Nou, die tijd is voorbij. Of wilt ze nog meer begrip kweken? Dan moet ze maar eens ageren tegen de "slechterikken". Wedden dat het wederzijds begrip en vertrouwen vanzelf komt?

  reageer
 • snappie

   

  dan gaat ze toch lekker niet op facebook,

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Jaja ... Weer een 'denkertje' die niet snapt dat we die niet (nog meer van) willen hebben.

  reageer
 • Tja

   

  Lekker duidelijke zin joh, dr Jake.. Mooi initiatief, het wordt vast druk. Ik ga in elk geval zeker!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert