Biljarter nog niet naar rechter om discriminatie bond

URK
De Urker biljarter Albert Bakker stapt nog niet naar de rechter om zijn discriminatie door de Koninklijke Nederlandse Biljartbond aan te vechten. Volgens Bakker komt dat vooral omdat zijn vereniging Het Groene Laken geen geld heeft om de zaak juridisch uit te vechten.

Discriminatie
Het College voor de Rechten van de Mens bepaalde in april van dit jaar dat Bakker door de bond gediscrimineerd wordt, omdat sommige wedstrijden van de bond op zondag gespeeld moeten worden. De leden van Het Groene Laken willen uit geloofsovertuiging niet op die dag spelen.

Biljartbond negeert oordeel
De biljartbond liet weten het oordeel van het College naast zich neer te zullen leggen. Het organiseren van grote biljarttoernooien zou niet mogelijk zijn, wanneer er niet op zondag gespeeld kan worden. Volgens de bond zijn er voor Bakker genoeg alternatieven. Zo zou hij bijvoorbeeld kunnen overstappen naar een keu-sport die nooit op zondag wordt gespeeld.

Rijdende Rechter
Volgens Bakker is nog geprobeerd om vorig jaar de Rijdende Rechter te laten bemiddelen, maar heeft de Biljartbond dat aanbod afgewezen. Wie deelneemt aan dit tv-programma, is contractueel verplicht zich aan de uitspraak van de rechter te houden. Volgens Bakker durfde de bond het daarom waarschijnlijk niet aan.

De biljarter hoopt nog eens een advocaat te ontmoeten die zijn zaak pro deo wil voeren.

reacties (14)

 • Jan

   

  Allang blij dat hij voetbal niet als sport beoefent. En dan gaan eisen dat de wedstrijden niet op zondag mogen.. Sjonge..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik snap de man wel, maar hij moet de keuze maken om een andere sport te kiezen of deze wedstrijden over te slaan. De bond zou ook de keuze kunnen maken om af en toe wedstrijden op zaterdag te spelen.

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  Geef gerust je mening, maar gebruik wel je eigen pseudoniem.

 • Adri

   

  Vraag maar even naar de geschillen commissie. Dan lukt het vast wel

  reageer
 • Frenky

   

  Heel veel mensen geloven. Durven er alleen niet voor uit te komen. Ze roepen niet voor niets de hele dag door zijn naam.

  reageer
 • Vissekla

   

  Neem een midden-oosten geloof aan Albert, dan krijg je zeker je zin. Daarna verander je gewoon weer terug. Omwille van de smeer likt de kat de kandeleer....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  Je kunt 100x zeggen dat je niks met geloof of God hebt maar God heeft wel wat met jou. Hij is hè Schepper. Het gekke is dat iedereen wel naar de hemel wil en er vanuit gaat daar te komen. Maar waarom zou je na je leven wel bij God willen zijn en dan nu niet? Ofwel waarom zou God jou bij Zich willen hebben als jij nu niks met Hem te maken wil hebben? Voor deze man is zijn geloof zijn leven. En zo hoort het. Wat wel is: geloven betekent keuzes maken en aan principes houden. Dit kan inhouden dat je some offers moet brengen en dus niet naar sport kan omdat dat je geloof in de weg staat. Ik zou niet bij een sportclub willen die op zondag wedstrijden organiseert, dat is ook uitkomen voor je principes.

  reageer
 • Rob

   

  Ik ga niet 100x zeggen dat ik niks met geloof heb, 1x lijkt me meer dan genoeg. Ik ga er ook niet vanuit in de hemel te komen. Het leven is zoals het is, en daarna is het klaar. Zo is mijn optiek, en de wetenschap is het daar tot op heden mee eens. We hoeven niet te discussiëren wie gelijk heeft, daar zullen we nooit over eens worden. Ieder zijn mening en geloof. Daarom zou ik het fijn vinden om niet beticht te worden van hypocrisie door te stellen dat iedereen naar de hemel wil. Dit is namelijk niet zo. Ook heeft God niks met mij, dat hoeft van mij ook niet, ik red mijzelf prima.

 • Maartje

   

  Oei wat zal jij aan het eind van je leven teleurgesteld zijn zeg. Je verzinsel zou wel eens niet kunnen bestaan. De wereld en het leven is door een veel groter geheel ontworpen en ontstaan. Ik noem het "het AL" Maar goed ik respecteer dat jij wilt leven en je er blindelings goed bij voelt wat "het boek" je allemaal oplegt

 • Bas

   

  Dit is echt ziek! Val een ander niet lastig met je dogmatische geloof zeg. Als je dit zo streng op de snede wilt beleven, dan moet je ook trots de consequenties dragen

  reageer
 • Klaas

   

  Hij valt er toch niemand mee lastig.hij geeft alleen iets aan.als het een moslim geweest was had het allang geregeld geweest en had hij niet zoveel hatelijke reacties gekregen.nu het om een urker gaat en ook nog eens het christelijke geloof wat deze man aanhangt hebben jullie de altijd zelfde reacties klaar.

 • Ik

   

  Het is ziek dat de ongelovige wereld haar dogmatiek oplegd aan de gelovigen. Ongelovigen vinden het normaal dat zij hun ongeloof opdringen aan gelovigen! Ongelovigen denken dat zij gelijk hebben en dat het recht aan hun kant staat. Ruim 2000 jaar lang was dit niet zo en nu ineens in de laatste 50 jaar denkt de mens er ineens anders over. Dus al die miljoenen mensen voor ons hadden het allemaal fout! Wat een bekrompenheid.

 • kees d.

   

  Men kan hier twee dingen doen. Je blijft gezellig sporten bij je eigen club en speelt niet op zondag of je speelt ook op zondag zonder dat je geloof je in de weg staat. Men betrekt het geloof overal in mee. Geloven doe je voor jezelf en niet voor de wereld.

  reageer
 • Niek

   

  Het recht op vrijheid van religie heeft als doel niet vervolgd te worden vanwege je geloof. Het is niet bedoeld om de maatschappij je wil op te leggen met alle bizarre, domme regeltjes uit een verzonnen boek. Moslims hebben vrijdag als rustdag en de joden zaterdag. Wordt lastig sporten dan hè? Zucht.

  reageer
 • Carry

   

  Ik zou het discriminatie vinden als hij niet mee mocht doen. Nu is het zijn eigen keuze om niet op zondag te spelen! Niemand sluit hem buiten alleen hijzelf.

  reageer
 • Ron

   

  Tja... welkom in 2016, op zondag is er meer open dan alleen de kerk...

  reageer
 • Dus

   

  De uitspraak van de rijdende rechter stelt niks voor.. Het us niet gerechtelijk maar een sefiel hoe hèt ook schrijft uitspraak, dus je hebt er niks aan.. En de nazorg is ook niks ze hebben de beelden en voor de rest zoek je het maar uit.. Heb ik gehoord.. Dus nooooooit aan mee doen.

  reageer
 • Frenky

   

  Even met de pet rond.. alweer...

  reageer
 • Frenky

   

  Subsidie maar aanvragen dus om toch wel naar een rechter te kunnen stappen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert