Pampushout Zuid wordt omgevormd tot stadsbos

ALMERE
Het zuidelijke deel van Pampushout bij Almere wordt de komende twee jaar omgevormd tot een stadsbos. In het gebied komen een nieuw wandelpad, een grote poel en meer verbindingen tussen de bestaande paden.

Verder komt er een toegang aan de kant van de Godendreef en wordt er een verbinding met het Cascadepark in Almere Poort gemaakt. Ook komt er een locatie voor horeca in het bos en een start- en ontmoetingsplek voor wandelingen en fietstochten. 

Boseigenaar Het Flevo-landschap wil de komende jaren meer variatie in het groen aanbrengen. Zo komen er bijvoorbeeld meer vruchtdragende bomen en struiken. Over twee jaar moet het stadsbos helemaal klaar zijn.

Het deel van het bos dat wordt omgevormd, ligt tussen de Oostvaardersdijk, het Van Wagtendonkpad, de Brikweg en de akkers van Pampus.

Afbeeldingen: Bureau Maris


reacties (6)

 • Hannes

   

  De ene weet het niet meer, en de ander vecht er elkaar de pan uit.... Om daar nu een oplossing voor te vinden. Kunnen we mooi als bij het Kasteel ruïne de Floriade niet zou lukken. Dan zou Pampushout voor de Floriade ook een pracht van een locatie zijn om daar de Floriade verder teweeg te brengen!!..... En waarom zeg ik dat. Het ene hangt nu eenmaal met het ander samen!!. "Als de eigenaar van de jachthaven dit denkt te zeggen. Ik weet het niet meer". En alleen met een haven red ik het niet". Dan denk wat ik wat heeft het dan al die jaren in de haven wel goed gedaan!...Verwacht men na de Floriade "jachten" van enkele tonnen in de haven, met duurzame flatwoningen eromheen, waar mensen wonen die gapend kijkend naar een duurzame haven.. En naar een niets zeggende skyline aan de overkant kijken!!. Nou dat kan men wel vergeten!!. Het zal altijd een haven blijven voor Jan en Alleman, die hun bootje graag dichtbij huis willen houden!!. Met alle mogelijkheden hun geliefde bootje daar duurzaam kunnen onderhouden en behouden!!... Vergeet die duurzamen Floriade/woonwijk op deze ongeschikte plek, waar het nooit zijn toegevoegde waarden kan behouden!!..(Continuïteit waar dan ook staat altijd open voor veranderingen. Maar dan wel in alle bescheidenheid met een goed berekende einddoel!!.) .. En dat is nu juist rond het Kasteel of Pampushout met alle mogelijkheden, de overgang van de oude naar de nieuwe economie met velen toegevoegde waarde, wat men voor de toekomst lang zou kunnen behouden!!....Als de beslissing morgen wordt genomen dan is de Floriade in alle toonaarden voor menig bedrijf en ondernemer de juiste weg genomen!!.

  reageer
 • Jos

   

  Misschien moet Staatsbosbeheer eens op bezoek gaan bij het Flevo-landschap. Want zij maken er een zooitje van in hun terreinen. Ze zijn alleen maar geïnteresseerd in de Oostvaardersplassen. De rest hang erbij.

  reageer
 • Jaanchi

   

  "tjeerd herrema @HerremaTjeerd Mooi plan en de natuur de stad intrekken. Almere -" Mooi plan? Maar wel bestaande natuur in de stad om zeep helpen voor een evenement en daarna woningbouw. Typisch weer een politieke reactie. Het kan niet snel genoeg 2018 zijn.

  reageer
 • Fl

   

  Mooi plan. Wordt vast prachtig. Zal er zeker heen gaan als het klaar is.

  reageer
 • Enna

   

  Mooie plek ook voor een buitenzwembad zonder blauwalg.

  reageer
 • mij

   

  Waar slaat deze reactie op. Weet je wel wat een buitenzwembad kost? En dat voor die paar dagen per jaar dat je er gebruik van kunt maken. Maak er maar een mooi bos van kunnen de mensen daar fijn recreeren.

 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Weer een stukje natuur naar de vaantjes

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert