Beloning voor tip die leidt naar 120 gestolen banden

ALMERE
Bandenleverancier Gebroeders Kraan uit Almere looft een beloning uit van 4.000 euro voor de gouden tip die leidt naar 120 gestolen vrachtwagenbanden. Twee weken geleden zijn deze banden gestolen uit een loods op industrieterrein de Vaart. Volgens Johan Kraan kost het zijn bedrijf zo'n 40.000 euro.

De bandenleverancier heeft collega's in het hele land op de hoogte gesteld van de grote diefstal. Mochten zij verdachte aanbiedingen krijgen van veel banden dan kunnen ze zich melden. Kraan verwacht dat de dief bekend is met het bedrijf, volgens hem zijn er namelijk geen sporen van inbraak gevonden.

Bij Kraan heeft zich nog geen tipgever gemeld. De bandenverkoper kan zich niet voorstellen dat niemand iets gezien heeft. Je hebt een vrachtwagen nodig om alle banden te vervoeren, aldus Kraan. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie.   

reacties (10)

 • J.C. Moes.

   

  Deze reactie, vanwege mijn gevoel voor volledigheid, stuur ik naar ‘Jan’ & ‘Z’ Het is veel geciviliseerder, ‘Z’ hoewel niet geheel nieuw in opzet in dit (ik noem het maar forum) dat jij jouw reactie niet begint zoals ene ‘Jan’ op dit onderwerp met blijkbaar zijn onherroepelijke definitie van wat wel of geen “onzin” is. Van beide bijdragen kan men echter iets opsteken, zoals men altijd en vaak te allen tijde, van elkaar kan. Eerder genoemde ‘Jan’ vond het blijkbaar niet nodig om mijn bericht correct te lezen, anders had hij wellicht opgemerkt dat ik schreef, “nooit een eventueel excuus kan en mag zijn, om te stelen!” En ten aanzien van datgene wat ik m.b.t. het ‘vindersloon’ schreef, wil ik eer de aandacht op vestigen, dat ik tussen haakjes vermeldde: ‘Onder Voorbehoud.’ (O.V.) Ik hield er dus rekening mee dat ik niet de exacte informatie had, op deze manier, steek ik eventueel weer iets op. Overigens, ben ook ik van mening dat er wel heel erg véél beloningen zijn die niet nodig zijn, en dat er veel, héél veel, onder de mensheid bestaat dat niet nodig zou móéten zijn JC.

  reageer
 • Er is GEEN wettelijk vindersloon en al zeker niet van 20%. De wet heeft het alleen over verplichte vergoeding van eventueel gemaakte kosten (denk bv aan transport van de gevonden banden) en een 'redelijke vergoeding' die traditioneel op 10% ligt (niet op 20%) maar zelfs dat percentage is dus niet verplicht.

  reageer
 • Niek

   

  Ik vermoed dat de dader banden heeft met de georganiseerde misdaad.

  reageer
 • Jan

   

  Wat een onzin, je hebt van andersmans spullen af te blijven. Een beloning zou niet nodig moeten zijn.

  reageer
 • Hendrik...

   

  O ja, als je er 's avonds langs rijd, staan er meestal buitenlandse vrachtwagen combinaties geparkeerd voor het pand. (ik werk bij de buren daar namelijk) Die staan daar te overnachten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik...

   

  Misschien eens vragen bij de buren daar of er bewakingsbeelden beschikbaar zijn? En schuin tegenover het bewuste pand staat een bewakingscamera op de hoek met het fietspad. en Vaartweg.

  reageer
 • Theo

   

  De vaart is een groot broeinest van criminaliteit, politie doet niets, alleen als er een tip binnenkomt komen ze uit hun stoel en komt er een groot succesverhaal in de krant, lees ontmanteling plantage dukdalfweg 2-4 . Zelf boeken ze geen successen , terwijl iedereen weet dat er van alles gebeurt. Ga eens een avondje posten bij het tankstation en je ziet van alles langs komen, misschien een gouden tip, gratis en voor niets,

  reageer
 • Rich

   

  Wat ik niet snap. Aan het begin van de vaart staan grote borden. Politie en bewaking plus bewakingscamera. Nou daar kloot dan niets van. Er rijdt helemaal tot geen politie daar. Er rijdt weinig bewaking. En camera's hangen er niet. Firma kraan die banden zijn allang in het oost europa. Sorry dat ik het zo zeg. Maar lijkt mijn sterk dat ze het hier in ons land gaan verkopen. En wat u zelf al zegt zal wel een bekende of misschien wel een personeels lid kunnen zijn die hier iets van af weet. Succes met zoeken naar de dader of daders.

  reageer
 • Vinnie

   

  Wel een beetje vreemd dat dit niemand is opgevallen. Heel erg vreemd.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Misschien is het een idee om alvast de 'Beloning' te verhogen naar het wettelijk (O.V.) vindersloon van 20%, zou wellicht een goede start zijn? Niettemin ben ik van mening dat zelfs de karigheid van de ondernemer, nooit een eventueel excuus kan en mag zijn, om te stelen! JC.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert