Inbreker gooit egel naar voorbijganger

ALMERE • Di 2 augustus 2016 | 20:09 • Dinsdag 2 augustus 2016 | 20:09
​Ze zijn al best wat gewend bij de Dierenambulance Midden Nederland, maar dit hebben ze nog niet eerder meegemaakt. Medewerkers van de dierenambulance kregen maandagavond een melding binnen dat iemand in Almere was bekogeld met een egel.

Poging tot inbraak
Volgens Henri Bramer van de dierenambulance zou het zijn gegaan om iemand die betrapt werd bij een poging tot inbraak. "Of het gaat om iemand die werd betrapt bij gluren of dat het ging om een inbreker, dat is me niet helemaal duidelijk", zegt Bramer, "maar die persoon werd aangesproken door een voorbijganger en die kreeg toen een egel naar het hoofd gegooid. We hebben nog nooit zoiets bizars meegemaakt".

Verwondingen
De medewerkers van de ambulance konden niets raars zien aan de egel, maar ze hebben het beestje voor de zekerheid toch maar meegenomen naar een opvang in Huizen, zo schrijven ze op hun Facebookpagina. Daar wordt gekeken of de egel inderdaad niets heeft overgehouden aan het incident. "Het kan zijn dat de egel inwendige verwondingen heeft opgelopen en dat is niet te zien op straat", zegt Bramer

Blote handen
Het is niet bekend of de 'egelgooier' er zelf ongedeerd van af is gekomen. "Egels kunnen zich natuurlijk heel goed beschermen tegen hun belagers. Die stekels zullen echt niet fijn zijn voor je blote handen. Misschien voelde die persoon het niet door alle adrenaline".

UPDATE: Een woordvoerder van de egelopvang in Huizen laat weten dat het goed gaat met de egel. Hij scharrelt tijdens de schemering en avonduren alweer rond in zijn hok. Toch wordt de egel nog even ter observatie gehouden. Wanneer hij volledig is opgeknapt, wordt de egel uitgezet in bosrijk gebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel