Inbreker gooit egel naar voorbijganger

ALMERE
​Ze zijn al best wat gewend bij de Dierenambulance Midden Nederland, maar dit hebben ze nog niet eerder meegemaakt. Medewerkers van de dierenambulance kregen maandagavond een melding binnen dat iemand in Almere was bekogeld met een egel.

Poging tot inbraak
Volgens Henri Bramer van de dierenambulance zou het zijn gegaan om iemand die betrapt werd bij een poging tot inbraak. "Of het gaat om iemand die werd betrapt bij gluren of dat het ging om een inbreker, dat is me niet helemaal duidelijk", zegt Bramer, "maar die persoon werd aangesproken door een voorbijganger en die kreeg toen een egel naar het hoofd gegooid. We hebben nog nooit zoiets bizars meegemaakt".

Verwondingen
De medewerkers van de ambulance konden niets raars zien aan de egel, maar ze hebben het beestje voor de zekerheid toch maar meegenomen naar een opvang in Huizen, zo schrijven ze op hun Facebookpagina. Daar wordt gekeken of de egel inderdaad niets heeft overgehouden aan het incident. "Het kan zijn dat de egel inwendige verwondingen heeft opgelopen en dat is niet te zien op straat", zegt Bramer

Blote handen
Het is niet bekend of de 'egelgooier' er zelf ongedeerd van af is gekomen. "Egels kunnen zich natuurlijk heel goed beschermen tegen hun belagers. Die stekels zullen echt niet fijn zijn voor je blote handen. Misschien voelde die persoon het niet door alle adrenaline".

UPDATE: Een woordvoerder van de egelopvang in Huizen laat weten dat het goed gaat met de egel. Hij scharrelt tijdens de schemering en avonduren alweer rond in zijn hok. Toch wordt de egel nog even ter observatie gehouden. Wanneer hij volledig is opgeknapt, wordt de egel uitgezet in bosrijk gebied.

reacties (8)

 • Heikneuter

   

  Wat even nieuws toch weer mensen.

  reageer
 • Sam

   

  Gooien met niet-beschermde dieren mag ??

  reageer
 • Peter Parkwijk

   

  Egels zijn een beschermde diersoort, dus dat is nog een ernstige overtreding erbij. Gooien met beschermde dieren mag nl niet! Vraag is natuurlijk, moet je dan de gewone politie roepen, of de dierenpolitie ( of is die inmiddels alweer wegbezuinigd?) In elk geval fijn, dat we zo goed van het plaatselijke nieuws op de hoogte gehouden worden, dan gaan we ons tenminste geen zorgen maken over andere misstanden in Floriade-town.

  reageer
 • Kitty

   

  Gelukkig weet u dan wie het is en kan de politie de persoon aanpakken.

  reageer
 • Frits

   

  Goed van je dat je iemand aangesproken hebt op het gluur- of inbraakgedrag. Je buurvrouw mag blij zijn met zo'n oplettende buur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ach, om daar nu zo stekelig op te reageren.....

  reageer
 • Daniëlle Delilah

   

  Hoi. Helaas was ik de gene die door deze man bekogeld werd met die onschuldige diertje. Hij heeft eerst met speelgoed gegooid. Daarna met de egel. Hij gooide het als een bal naar me toe. Die man is echt gek ik betrapte hem nu al voor de 3e keer bij mijn buurvrouw op het hoek huis. En dan nu dit. Ben me rot geschrokken. Mvg

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Van 'inbraak’ uitgaande; De inbreker mag dus betiteld worden als 'Niet totaal geslaagd' in zijn of haar leven! Inbreken lukte niet, het kwam immers niet verder dan 'poging tot.' En zelfs 'Prikkelbaar' is niet, zonder hulp, gelukt! Tóch had deze persoon dat laatste weer wél (even) in de hand! Helaas voor het beestje, het is maar net die éne letter, die het verschil benaamd, met Kegel en Egel. JC.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert