Hulpapp voor waterrecreanten gretig gedownload

FLEVOLAND
Een speciaal door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in het leven geroepen hulpapp voor waterrecreanten is in een jaar tijd al bijna 24.000 keer gedownload. Het merendeel van de downloaders vaart op de randmeren van Flevoland. Dat laat Henk Kok van de KNRM weten.

Op de app kunnen waterrecreanten informatie vinden over wat zij moeten doen in een crisissituatie aan boord, zoals bij brand. Ook kan er via de applicatie direct contact worden opgenomen met de KNRM. 

Volgens Kok wordt de app veel gedownload omdat meer dan de helft van de mensen met een pleziervaartuig niet over een marifoon beschikt. "Dat is ook niet verplicht wanneer je je alleen op de binnenwateren begeeft", aldus Kok.  Van de 117.000 pleziervaartuigen in Nederland, beschikken slechts 57.000 over een marifoon.

De KNRM kreeg in de maand juli 18 meldingen binnen van waterrecreanten die een probleem hadden op een van de randmeren. In 2015 kwamen er in het hele jaar 20 meldingen binnen. 
 

reacties (1)

  • just me

     

    door het ontmoedigingsbeleid van de overheid "niet meer gratis" en omdat het niet meer mogelijk is om met de marifoon de sluizen van flevoland aan te roep zal het marifoon gebruik alleen maar minder worden.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert