Groot onderhoud aan bruggen en sluizen

LELYSTAD • Ma 15 augustus 2016 | 20:52 • Maandag 15 augustus 2016 | 20:52
De provincie gaat vanaf volgend jaar alle elf sluizen en vijf bruggen in haar bezit vernieuwen en opknappen. Daarvoor wordt tot en met 2021 totaal 50 miljoen euro uitgetrokken. Als eerste zijn de Noordersluis en Friese Sluis aan de beurt. 

De oudste sluizen in Flevoland dateren uit de jaren 40. Door problemen met de elektrische installatie en mechanische delen zijn er de laatste jaren veel storingen geweest. Naar aanleiding daarvan is tot groot onderhoud besloten.

Dit jaar hebben zich tot juni zo'n vijftig storingen van meer dan twee uur voorgedaan. De storing dit weekeinde aan de Ramspolbrug valt daar buiten, want deze brug is van Rijkswaterstaat.

Sinds 2014 worden de sluizen met camera's op afstand bediend vanuit een controlekamer in het provinciehuis in Lelystad. In de vakantietijd is het in het centrum nu topdrukte. De bediening op afstand is destijds ingevoerd om te bezuinigen. Tegelijk zijn wel de bedieningstijden verruimd van 6 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel