OM eist werkstraf voor jarenlange verkrachting echtgenote

ALMERE
Tegen een 63-jarige man uit Almere is 200 uur werkstraf geëist omdat hij zijn 20 jaar jongere echtgenote jarenlang zou hebben verkracht. 

De vrouw zegt dat ze in Turkije is uitgehuwelijkt aan de Almeerder toen ze 15 was, de verdachte spreekt dat tegen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de Almeerder tussen 1993 en 2006 zijn ex-vrouw geregeld gedwongen tot seks.

Het OM eiste bij de rechtbank in Lelystad ook 7.500 euro schadevergoeding en 3 maanden voorwaardelijke celstraf. De advocaat van de verdachte Almeerder eist vrijspraak omdat er geen bewijs zou zijn voor de verkrachtingen. De rechter doet over 2 weken uitspraak in deze zaak. 

 

reacties (10)

 • Flevoburger

   

  Er zijn in Nederland gelukkig diverse goede mogelijkheden waar deze vrouwen terecht kunnen maar helaas heeft niet iedere vrouw de gelegenheid om hier gebruik van te kunnen maken. De oorzaak hiervan kan bijvoorbeeld op het gebied van familie, omgeving, cultuur/religie enz liggen.

  reageer
 • grondstof

   

  Als de zaak zich in Turkije zou afspelen geloof ik meteen dat het moeilijk is als vrouw er onderuit te komen. Hier in Nederland zijn er mogelijkheden te over om als vrouw voor je rechten op te komen. De blijf van mijn lijf huizen bestaan al een lange tijd en daar kan de vrouw met kinderen altijd terecht. Er zijn ook telefonische hulplijnen en via de werkgever of arts zijn er ook voldoende mogelijkheden om alarm te slaan. Wat mij opvalt is dat pas na de scheiding de verkrachtingen wordt gemeld en niet al tijdens de scheiding. Veel vrouwen gebruiken het woord verkrachting om er beter uit te komen of om de ex partner een lesje te leren. Een teleurstellende alimentatie uitspraak of ouderschapsplan zet vaak veel kwaad bloed waardoor er wraakgevoelens boven komen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Achja een paar uurtjes schoffelen heel normale straf voor zoiets. Nederland geiten wollen sokken aanpak.

  reageer
 • Ton

   

  Verdiep u eens in het systeem huiselijk- en eergerelateerd geweld, uw reactie raakt kant noch wal. Bijvoorbeeld wel eens van afhankelijkheid gehoord? Fijn weekend.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Barbara, maar waarom heb jij er niets van gezegd? Waarom heb jij niet opgetreden? Als feminist laat je dat toch niet gebeuren onder je neus?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Dit "bij toeval" bijzondere geval gaf een mogelijkheid wat uitgebreider op zulke pijnlijke gegevens in te gaan. Je weet nooit wie er nota van neemt en denkt dat ga ik vanaf nu eens heel anders aanpakken! Man en vrouw, gelijkwaardig aan elkaar, dat vind jij toch ook wel?

  reageer
 • Marinka

   

  15... 15!! Je hersens zijn pas ontwikkeld op 23+. En ja, de vrouw, heeft het zelf gedaan volgens grondstof. Heb je nagedacht dat als je als kind stelselmatig enstig misbruikt en onderdrukt wordt dat je algemene ontwikkeling tot stilstand komt, tot je bevrijd wordt? Nee, tuurlijk is gewoon schuld van de vrouw. #ongekend

  reageer
 • .\/\/.

   

  We gaan toch niet generaliseren, Barbara?

  reageer
 • grondstof

   

  Tussen 1993 en 2006 nooit eerder een melding van gemaakt en nu na de echtscheiding pas de man aangeklaagd? Ik heb het idee dat mevrouw haar zin niet krijgt van de alimentatie die zij verwacht te ontvangen en nu de man een oor aan naait. Dat je in Turkije aan de grillen van uithuwelijken bent gebonden tot daar aan toe, maar hier in de westerse wereld had het niet zolang hoeven duren om weg te gaan bij hem en je laten misbruiken. Voor mij duidelijk een gevalletje vechtscheiding dus. De rechterlijke macht gelooft altijd de vrouw in dit soort zaken zonder een echt bewijs, dit ten nadele van de man.

  reageer
 • Barbara

   

  Er stond gisteren in een winkel waar we even voor de kassa moesten wachten voor we aan de beurt waren een jong stel waarvan de een een 'n bruin tintje had als uiterlijk, de ander was blank, en die werd me toch luidruchtig zonder enig schaamtegevoel afgebekt door de manspersoon van de twee. Waarom laat je dat in deze tijd gebeuren als vrouw? En publique je mond laten snoeren met neerbuigend gescheld. Ik vraag me dan af hoe dat er dan thuis dan aan toe gaat. En zie dan dit bericht, zo'n relatie eindigt in de rechtbank. Was er ook nooit een huisarts in de buurt van deze mensen? Twintig jaar lang verkracht worden gaat dat geen pijn doen waar toch op een dag een dokter bij aan te pas moet komen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert