Zorgteam maakt doorstart na faillissement

LELYSTAD
Het in juli failliet verklaarde Zorgteam MC Groep in Lelystad maakt een doorstart. Wel komt er een einde aan de samenwerking met de MC Groep. Dat bevestigen de directeur van het Zorgteam en de MC Groep.

Het Zorgteam gaat in het gebouw aan Het Ravelijn verder met het vermoeidheids- en pijncentrum, multidisciplinaire zorg en de verzuimpoli. Patiënten kunnen hier per direct terecht. Volgens directeur Pierre de Roy neemt hij 17 van de 43 werknemers van het oude zorgteam over.
De MC Groep neemt de obesitaspoli en afdeling klinische fysiotherapie over. Deze blijven gehuisvest in het MC Zuiderzee Ziekenhuis. Dertien werknemers komen hier in dienst.

Dertien werknemers op straat
Voor dertien werknemers is geen werk meer. Tot 13 september staat het een andere koper vrij om bij de curator een hoger bod uit te brengen. 
Curator Janina Maduro doet onderzoek naar de achtergrond van het faillissement. Volgens De Roy had het Zorgteam geld te goed van een debiteur, maar hij wil niet zeggen wie dat is.

reacties (6)

 • Rauhfaser

   

  Marktwerking in de zorg, met dank aan Els Borst (D66) die het verzon en Hans Hoogervorst (VVD) die het invoerde. Wat niet rendabel is wordt afgestoten. Of die zorg gemist wordt is secundair.

  reageer
 • Pietje

   

  Wat een vuile leugenaar is Pierre! Er is een vies spelletje gespeeld. Hij heeft de verkeerde mensen meegenomen naar de doorstart. Mensen die nu geen meer baan meer hebben waren voornamelijk bezig voor Vermoeidheidenpijncentrum. Dus wat er gezegd wordt door Pierre klopt voor geen kant. Ik hoop voor die mensen dat ze snel wat anders vinden en een veel betere baas zullen krijgen. 1 die wel zijn werknemers waardeert.

  reageer
 • Marinka

   

  Ben benieuwd of er over paar weken/maanden ZZP'ers worden aangenomen... en of deze dan de oude garde zijn... #PersoneelLozenTruuk

  reageer
 • Elloco

   

  De debiteur is het ziekenhuis zelf.

  reageer
 • Willem D

   

  Zo en daar gaat weer geld van de burgers

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontense

   

  Mooi dat het ziekenhuis de taken overneemt van de obesitaspoli en dat de fisiotherapie .En het zorgteam door gaat.Jammer dat er nog best veel mensen hun baan kwijt zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert