Bezwaren tegen Polenhotel Morinel afgewezen

DRONTEN • Do 25 augustus 2016 | 13:35 • Donderdag 25 augustus 2016 | 13:35
De bezwaren tegen het zogenoemde Polenhotel aan de Morinel in Dronten zijn grotendeels afgewezen. Ruim 300 mensen hadden bezwaar ingediend tegen de vergunning voor het onderdak voor arbeidsmigranten aan de Morinel in Dronten. Ze vrezen overlast en vinden het te druk worden in hun wijk.

Volgens de bezwarencommissie van de gemeente Dronten voldoet de vergunning aan de eisen. De commissie gaf de bewoners alleen gelijk op het punt dat de druk op de buurt toeneemt door de komst van het Polenhotel, het station en de school Het Perron. De gemeente moet daarom beter uitleggen waarom dit geen invloed heeft op het leefklimaat. Die uitleg is inmiddels aan de vergunning toegevoegd.

Veel klachten zijn niet meegenomen omdat de bezwaarmakers verder dan 300 meter van het onderkomen af wonen. Eerder waren de omwonenden al naar de rechter gestapt om de komst van het Polenhotel tegen te houden, maar ook daar vonden ze geen gehoor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel