Groenhorst Lelystad populairder dan ooit

LELYSTAD
De agrarische school Groenhorst Lelystad is het nieuwe schooljaar met meer leerlingen dan ooit tevoren begonnen. De school telt nu 400 vmbo-leerlingen. Om die te huisvesten, is deze week de nieuwbouw met vijf extra lokalen in gebruik genomen.

Volgens directeur Erik Wijtsma is de school zo populair omdat zij kleinschalig is. Daardoor is er veel aandacht voor de leerlingen, wat zich vertaalt in goede resultaten. Zo slaagden in 2014 alle leerlingen voor het eindexamen. De meeste leerlingen komen tegenwoordig uit Lelystad zelf, waar ze voorheen vooral elders uit de polder kwamen.

Hoewel Groenhorst agrarisch en groen onderwijs geeft, kiest maar een derde van de leerlingen uiteindelijk voor deze richting. De rest stroomt na het vmbo door naar mbo of havo op een andere school in Lelystad. Groenhorst verwacht de komende jaren te groeien tot maximaal 500, maar groei is geen doel op zich. 

reacties (10)

 • Nicky van beeren

   

  Ik heb zelf op deze school gezeten en ik vind het ook terecht dat deze school steeds populairder wordt! Juist omdat de docenten je goed begeleiden is het slaag percentage super hoog! Het mag dan wel een kleine school zijn... Maar ik kan je vertellen als u uw kind op deze school zet dat uw kind een groot kans heeft om te slagen!

  reageer
 • Louise

   

  Er kiest maar eenderde voor de agrarische kant? Dan schiet je je doel toch wel behoorlijk voorbij als agrarische school.

  reageer
 • Ingrid

   

  Helemaal mee eens! Zo'n 4 á 5 jaar geleden waren het ongeveer 260 leerlingen. En ik spreek uit ervaring (mijn kind zit hier op school): die groei komt echt het onderwijs niet ten goede! Iedere keer na de zomervakantie zijn er weer nieuwe docenten bij en die blijven ook niet allemaal. En die persoonlijke aandacht is ver te zoeken..maar dat zal wel aan mij liggen...

  reageer
 • Sonja

   

  Groenhorst is ook een hele fijne school met echt leraren die betrokken zijn bij de kinderen..

  reageer
 • Tuuk

   

  Dan ben je niet goed op de hoogte! Want het worden namelijk 2 grote scholen.1 voor VMBO en 1 voor HAVO/VWO! Dat zijn dus 2 scholen en niet maar 1!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Naomi

   

  Hoor altijd goede berichten over Groenhorst. Overigens ook over de andere 3 scholen, het is echt niet allemaal kommer en kwel. En voor de sceptici ten aanzien van de fusie: lees je eens in in het plan! Er is echt wel goed over nagedacht en ik ben er zelf groot voorstander van. En dat mag als oud leerling van 1 van deze scholen, met een kind die binnenkort ook naar het voortgezet onderwijs gaat toch ook wel eens worden benadrukt. Ik heb er vertrouwen in! Mooi toch dat je in Lelystad de keuze hebt tussen het kleinschalige Groenhorst en het grootschalige daarnaast?

  reageer
 • Dhr. h.o. opverloren

   

  Misschien is dit een reactie van ouders op de voorgenomen plannen om van de overige 3 scholen van lelystad n.l. de arcus, rietlanden en SGL één grote school te maken met meer dan 2000 leerlingen.

  reageer
 • Rinus

   

  En dat terwijl de gemeenteraad nog steeds denkt dat de andere scholen samen moeten in 1 grote school. Lopen een beetje achter daar in die gemeenteraad, groot groter grootsts is allang bewezen niet goed. Is alleen maar goed voor het salaris van de directeur en het management want die krijgen het toch zo zwaar?

  reageer
 • De vries

   

  Ik kan deze school van Harte aanbevelen. Ik zelf vindt dat de jeugd van tegenwoordig Naar buiten hoort, en kijkt waar Komt de melk vandaan, enz. Enz.

  reageer
 • nee als de school zo doorgegroeid is deze straks ook niet meer kleinschalig en dat zou jammer zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert