Motorrijder betrokken bij dodelijk ongeval

EMMELOORD
Een motorrijder uit Emmeloord was betrokken bij een dodelijk ongeval in Zwartsluis. Hij botste dinsdag op een fietser uit Zwolle, donderdagochtend is het slachtoffer overleden.

Het ongeluk vond plaats op de Stouweweg in Zwartsluis. Volgens de politie sloeg de man op de fiets plotseling af en kon de 59-jarige motorrijder hem niet meer ontwijken.

Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Donderdagochtend is hij aan zijn verwondingen bezweken. 

reacties (14)

 • Dick

   

  1. Ben ik geen politiemedewerker. 2. Die wet "bescherming zwakkere verkeersdeelnemers" regelt alleen de financiële afhandeling van de ontstane schade. Dus bij een ongeval met een zwakke verkeersdeelnemer is de zwakke wel degelijk s huldig, alleen is de sterke aansprakelijk voor de schade. Of dacht je echt dat die wet voor een kreukelzone zorgt?

  reageer
 • mellow

   

  de fietser was 59 jaar oud, niet de motorrijder. De motorrijder heeft hem niet gezien, was verblind door de laagstaande zon.

  reageer
 • Dick

   

  Dus omdat motorrijders volgens jou "Frequent" te hard rijden heeft deze motorrijder ook te hard gereden. Mooie onderzoeksmethode. Ik hoop jou niet tegen te komen bij een ongevalsafhandeling. Fietser tegen auto? Oh auto's rijden vaak te hard, auto is schuldig. Nee lekkere onderzoeksmethode.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het is u als politiemedewerker toch ook bekend dat fietsers een beschermde status hebben? En dat is niet alleen op het woonerf.

  reageer
 • Bromsnor

   

  1 + 1 = 2. Motorrijders rijden frequent veel te hard. Vooral op provinciewegen. De fietser maakt een onhandige manoeuvre, motorrijder zou normaal moeten kunnen inhouden. Bij hoge snleheid is daar geen ruimte meer voor. Oorzaak? De hoge snelheid. Je zal ze maar tegenkomen met je kindjes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bromsnor

   

  In de praktijk blijkt men dit vaak niet te doen terwijl het standaard zou moeten zijn. Hetzelfde voor het controleren op telefoongebruik tijdens het rijden. Bij ongelukken moet dit standaard gecontroleerd worden. Net als alcohol gebruik. Het idee dat een daderverklaring het zo ongeveer wel zal zijn is gewoon stuitend. Er is hier een dode gevallen!

  reageer
 • Dick

   

  Jan, ben jij Bromsnor??? Ik antwoord namelijk alleen in de richting van de uitspraak van Bromsnor. Hij haalt toch direct snelheid erbij als oorzaak. Of moet ik echt cursussen begrijpend lezen gaan geven? Reactie Bromsnor: "Volgens verklaring van verdachte (de dood/motorrijder). Waarom zouden we dat geloven. Even de telefoon van de motorrijder analyseren. Wellicht kan de snelheid nog vastgesteld worden. Anders de mastgegevens maar even raadplegen. Het delict is ernstig genoeg voor toestemming."

  reageer
 • JanB

   

  Hoezo lekker makkelijk?? Jij haalt er ineens allerlei andere zaken bij, waarschijnlijk omdat je mij persoonlijk wilt aanvallen, terwijl je net zo goed als ik weet dat ik best wel eens gelijk zou kunnen hebben. Maar dat vind je altijd moeilijk (of onmogelijk) om toe te geven.

  reageer
 • Dick

   

  Nee want het MOET aan de motorrijder liggen. De fietser KAN niks verkeerd gedaan hebben. Het MOET ook zo zijn dat het aan de snelheid heeft gelegen. Andere oorzaken zijn NIET mogelijk. Lekker makkelijk.

  reageer
 • Jan

   

  Er staat 'volgens de politie'. Hoe weet jij dat dat gebaseerd is op alleen een verklaring van de motorrijder? Zou het heel misschien kunnen dat er ook andere ooggetuigen waren??

  reageer
 • Hans

   

  Ongeveer 30% van de botsingen tussen een auto en een motor ontstaat doordat een linksaf slaande auto de tegemoet komende motor niet heeft gezien. Bromsnor kletst uit zijn nek.

  reageer
 • Hahhaha

   

  Goede tip zeg! Ik zou het even doorgeven aan de politie. Scoor ke vast punten mee :D

  reageer
 • jan

   

  mijn oprecht deelneming aan de nabestaanden van de fietser. En ook gaat mijn gedachten uit naar de motorrijder die ongevraagd in deze situatie belande. Dat allen kracht mogen vinden om hier mee om te gaan.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Volgens verklaring van verdachte (de dood/motorrijder). Waarom zouden we dat geloven. Even de telefoon van de motorrijder analyseren. Wellicht kan de snelheid nog vastgesteld worden. Anders de mastgegevens maar even raadplegen. Het delict is ernstig genoeg voor toestemming.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert