Problemen verzakkingen Pigmenthof binnenkort opgelost

ALMERE
De gemeente Almere gaat nog dit jaar de verzakte grond in de Pigmenthof in Almere Buiten ophogen. Dat zegt het college van b en w in antwoord op schriftelijke vragen die de PvdA in juli hierover stelde.

Buurtbewoners horen binnenkort welke werkzaamheden er precies worden uitgevoerd en wanneer die plaats vinden. Zij klagen al een tijd over de verzakkingen voor hun deur.

Stenen staan scheef en op sommige plekken is het verschil tussen tuin en stoep meer dan 25 centimeter. De afgelopen jaren zijn er delen van de straat verhoogd, maar daar is volgens de bewoners weinig van terug te zien.
 

reacties (5)

 • Ben

   

  Hier 5 jaar geleden de tuin opgehoogd met 6 kuub. Dit jaar in mei kon er 16 kuub zand in. 45 cm verzakt. Uiteraard moeten we dat allemal zelf betalen. Ben er bang voor dat we over 5 jaar weer de hele tuin kunnen gaan doen... Voortuin is rond de 35 cm verzakt waardoor je niet meer normaal met een kinderwagen oid je huis in kan. Bij de randen van het huis zelf is al het zand weg en kijk je een halve meter naar beneden.

  reageer
 • Havenaar

   

  Is er nooit groot onderhoud in de wijk gepleegd ?? Op dat moment worden straten , trottoirs etc opgehoogd. Op eigen terrein moet je dat zelf doen. En ja, t blijft verzakken, na 35 jaar heb je overal in je tuin trapsgewijze afstapjes..., maar dat hoort bij het wonen hier.

  reageer
 • Klaas

   

  Toch leuk wij wonen in de wijk Marken van 30 jaar oud. En daar is nog nooit iets verhoogd.het verschil is daar ongeveer 45 cm

  reageer
 • Ik

   

  Had ik ook, mocht het mooi zelf doen.

  reageer
 • KC

   

  Ophogen mat zand, een zwaar materiaal, is geen opstie. Dit brengt de zettingen weer opgang en ben je weer bij af. Alleen met een licht materiaal is een optie. Dat kan bijv. met flugzand, hydrokorrels, schuimbeton, e.d. Deze materialen zijn veel lichter dan zand. Zwaar zand er uit, licht materiaal er in.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert