IJs maken en asfalteren bij 30 graden

FLEVOLAND
Terwijl het buiten 30 graden is en volgens weervrouw Marjon de Hond een weerrecord is gevestigd voor 13 september, wordt bij Leisure World in Dronten hard gewerkt aan de nieuwe ijsvloer. Want ondanks deze nazomer in september staat het schaatsseizoen voor de deur.

IJsmeester Lammert Grootoonk spuit dagelijks een laag water op de indoor ijsbaan waardoor het ijs langzaam aangroeit. Vanwege de hitte begint hij al 's nachts met rijden. Overdag loopt de temperatuur in de hal namelijk te hoog op om goed ijs te kunnen maken. Inmiddels ligt er al een laag van 3,5 centimeter, genoeg om zaterdag de eerste rondjes op te schaatsen. 

Bouwvakkers zijn in deze hitte de Gooiseweg bij Zeewolde aan het asfalteren. Vlak boven het asfalt loopt de temperatuur op tot wel honderd graden. Daarom drinken de bouwvakkers regelmatig.


reacties (6)

 • speedblade

   

  Er gaat niets boven schaatsen in de zomer. Luchttemperatuur een stuk beter (spieren werken beter) IJs is zachter (meer grip, glijdt beter). Dus dit is 100% verantwoord energieverbruik.

  reageer
 • speedblade

   

  Je bent er duidelijk niet geweest dus... Kom vanavond of morgenavond gewoon even kijken, dan zie je dat je ongelijk hebt. Of niet natuurlijk, maar dan geen onzin kletsen.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Ondertussen spaarlampjes op het toilet en dan deze energieverspilling, wacht gewoon een paar dagen met dat ijs maken.

  reageer
 • Kiekeboe

   

  Volgens de ijsbaan in Utrecht zelf gaan ze pas op 1 oktober pas weer open en waren vanaf maart gesloten

  reageer
 • speedblade

   

  Ik schaats al de hele zomer. In Utrecht. Dus wat voor nieuwswaarde dit item heeft is me niet duidelijk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Ik ga zaterdag lekker schaatsen. Ik heb er zin in

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert