Werkzaamheden en ongeval zorgen voor verkeerschaos

ALMERE
Verkeerschaos woensdagochtend rond Almere. Het verkeer op de A6 richting Amsterdam liep rond 7.30 drie uur vertraging op. Pas rond 09.30 uur kwam het verkeer weer op gang.

De chaos ontstond door werkzaamheden en een ongeluk net voor knooppunt Muiderberg. Daar waren urenlang drie rijstroken afgezet. Het verkeer kon alleen nog over de vluchtstrook. Ook op de toegangswegen (Hogering, Poortdreef) naar de A6 stonden files. 

Tussen Lelystad en Almere stond het verkeer rond 6.30 ook vast. Daar waren twee voertuigen op elkaar gebotst. 

 

reacties (27)

 • Japioo

   

  Matrixborden op 70km/u en verkeer begeleiden door motoragenten , inhaalverbod instellen en we rijden zonder files naar ons werk

  reageer
 • swift

   

  Bij almere stad waar er 3 rijstroken zijn moeten ze de rechterbaan een door getrokken streep zetten. Hoe vaak daar geen gevaarlijke situatie gebeuren dat ze bij almere er op rijden en vele gelijk naar de linker rij strook willen.

  reageer
 • Anita

   

  Wie deze wegennet heeft bedacht is niet goed bij zijn hoofd of dronken geweest toen hij dit bedacht en dat geldt zeker ook terug op de A6

  reageer
 • Hans

   

  Dit is tijdelijk omdat er nog steeds aan de A6 gewerkt wordt het is het asociale weggedrag waardoor er elke keer ongelukken gebeuren, de mensen hebben allemaal haast tegenwoordig. Vanmorgen ook op de Poortdreef daar is een rijstrook als busbaan maar toch zijn er asociale weggebruikers die de busbaan gebruiken en op het laatste moment moeten invoegen waardoor er bijna weer een aanrijding was en als je er wat van zegt krijg je die bekende middelvinger

 • .\/\/.

   

  Ik werk onder andere niet op de woensdagen dus heerlijk uitgeslapen. Maak je niet druk, ga minder werken, minder in de file en geniet gewoon van je spaargeld en Premies of bonussen.

  reageer
 • Zonnestralen

   

  Let op..... Morgen gebeurt er weer iets op de A6. Heb ik het mis dan krijgt iedereen taart.

  reageer
 • 13xx

   

  Wat bedoel je met 'iets'

 • laat alle reacties zien
 • Schaapjes

   

  En dat allemaal Door inhalen en te hard rijden. Snelheid omlaag en controleren!

  reageer
 • vlefo

   

  Zo snel mogelijk TRAJECT controle invoeren vanaf Lelystad-Zuid tot aan knooppunt Muiderberg en de grootste problemen zijn uit de wereld. Haast, haast en te grote snelheidsverschillen!56

  reageer
 • Piet

   

  Dat is niet mogelijk. Er zijn drie verschillende maximumsnelheden op dat traject, dus als het systeem constateert dat je tussen de eerste en de laatste camera te hard gereden hebt weet hij niet welke maximumsnelheid je overtreden hebt. Er kan dan geen boete uitgeschreven worden.

 • Rich

   

  Was niet wat ze zeggen vanwege werkzaamheden.nee was toch echt vanwege dat ongeval en ja als mensen zich nou is aan de regels gaan houden dan hadden we geen ongelukken en geen files in nederland maar daarom houden die assoos dus zich niet aan de regels. Sterkte voor de betrokken bestuurders hoop dat die dame in die Mercedes te horen krijgt wie er fout zat zei of die andere

  reageer
 • Sil

   

  V.a. Almere Stad West tot A1 iedereen in zn baan blijven op een vaste snelheid zolang de werkzaamheden niet zijn afgerond, dat scheelt een hoop aso's in hun leasebakken of bedrijfsbusjes die net nog effe in- en uitvoegstroken en verdrijvingsvlakken gebruiken om een paar auto's in te halen. Kan de rest tenminste weer boven op zijn rem. Dat zijn de werkelijke veroorzakers van al die ongelukken momenteel rond de Hollandse brug. En handhaven, als de matrixborden 50 aangeven en knipperen op de Hollandse brug begrijp ik nog steeds niet dat je links wordt ingehaald met hoge snelheid. Wat ze op de A2 kunnen zouden ze toch ook op de A6 moeten kunnen. Benieuwd hoe gauw iedereen zich aan de regels houdt en we gewoon kunnen doorrijden.

  reageer
 • Willem

   

  De oplossing is niet meer banen, zoals die nu gerealiseerd worden door alles alleen maar te verbreden. De oplossing zijn MEER toegangswegen, zodat er alternatieven zijn. A1 ongeluk = A27 vast is niet houdbaar. Een brug aanleggen direct richting Amsterdam Noord. Of wat mij betreft: terug naar het oude plan om de Markerwaard polder gewoon aan te leggen.

  reageer
 • Fred

   

  Ik vind het ongelofelijk dat RWS en VID de weg compleet afsluiten voor onderzoek. Sleep die wrakken naar de berm en gooi de weg weer open. ik ben er van overtuigd dat beleid van RWS de filedruk met sprongen omhoog jaagt! hebben ze soms een hekel aan werkende mensen die met de auto naar hun werk gaan? Welke ambtelijke idioot bij RWS verantwoordelijk voor deze rampzalige procedures. Files worden ook gecreëerd door idioten die de hele dag met hun dikke vingertjes met matrix borden zitten te spelen. Geef ze gewoon hun salaris en laat ze verder vooral NIETS doen, dan gaat het een stuk beter!

  reageer
 • Driekus

   

  Wat heeft de VID hier mee te maken? En RWS doet geen onderzoek, dat doet de politie die RWS opdracht geeft om de rijbaan/rijbanen gesloten te houden.

 • INge

   

  Ik begrijp wel dat ze de weg compleet afsluiten. Zij lezen ook de commentaren waarin roekeloos rijden, laatste nippertje inhalen, rijstrook wisselen, asociaal gedrag etc wordt benoemd. Zij zien inderdaad de beelden waarin bovengenoemde ook nog eens zichtbaar is. Ik snap dat ze hun mensen en de andere hulpverleners willen beschermen tegen al dat soort dom rijgedrag. Jammer dat je in de file staat, maar veiligheid van hulpverleners (en slachtoffers) voor alles lijkt mij.

 • Ron

   

  Wat een foute inschatting van RWS om het werk en de omleidingen op deze manier aan te pakken. En er is nog geen licht aan het einde van de tunnel. Dit gaat nog maanden duren. Beetje regen in de spits en het wordt nog erger. ZSM rekening rijden invoeren. Dan gaan mensen meer gespreid naar het werk.

  reageer
 • Rick van der Linde

   

  Voor mij is dit de zoveelste bevestiging dat de polder en groot regio rondom de polders een extra ontsluitingsweg nodig heeft om Amsterdam en omstreken te kunnen bereiken. Bijvoorbeeld via een viaduct over de markerwaardmeer. Zolang het blijft bij 1 ontsluitingsweg voor deze regios zullen dit scenario geregeld blijven voorkomen. De A1 bij Muiden is voor heel groot gebied de enige alternatief (tenzij 50 km omrijden als alternatief kan worden gezien, via Utrecht of Enkhuizen) om vanuit Amsterdam deze regio te bereiken en vice versa. De kans dat in deze kilometers iets gebeurt is ook aanzienlijk hoger (o.m. vanwege drukte op het traject).

  reageer
 • De ingenieur

   

  De weg wordt nu opgedeeld in een achterlandbaan en een lokaalverkeer deel. Een weg door het water komt er nooit.

 • janet

   

  Pfff alweer blij dat ik niet die kant op moet ! Maar ze moeten hier toch eens wat aan doen het is elke dag zo !! En ook nog met die warmte.

  reageer
 • ANtje HA540814

   

  Op de foto is te zien dat er ruimte zat is om met twee stroken tegelijk te rijden. Allemaal bange ambtenaren bij de RWS

  reageer
 • De ingenieur

   

  Wat een maatschappelijke schade door een stuurfoutje van niks door éé'n individu! In plaats van in de spits een utigebreid onderzoek te gaan doen naar het vanzelfsprekende kan zou het toch logisch zijn om een maximale inspanning te doen om de tienduizenden burgers die hier gedupeerd worden te helpen. Men slaat helemaal op hol met dit soort krankzinnige prioriteiten geven aan niets bijzonders. Het ongeluk staat op video en daarmee staat vast wat er gebeurd is. Gewonden afvoeren en de wrakken subiet wegslepen.

  reageer
 • Edwin van Essen

   

  Twee auto's gebotste auto's rechtvaardigen het stil zetten van het gehele verkeer voor een periode van twee uur? Dit kan toch niet kloppen.....

  reageer
 • mij

   

  Je leest niet goed tussen Lelystad en Almere zijn er 2 auto op elkaar. Bij Muiden was het echt een ravage. Het was zelfs link om er langs te rijden over de vrije baan. Oordeel niet zo snel. Als jij betrokken was bij het ongeval zou je wel anders piepen

 • Lely

   

  Reageer je ook zo als je daar zelf staat en geholpen wordt?

 • Joel

   

  En waar is het weer gebeurd ? Precies op het punt waar ze die rare splitsing hebben gemaakt. Ik zie het zook vaak net goed gaan daar omdat mensen niet snappen Hoe het werkt en op het laatst van rijbaan gaan wisselen zonder te kijken. Bedankt weet rijkswaterstaat voor de fijne verandering. Ik mijd de a6 tegenwoordig

  reageer
 • Jan

   

  Ik hoef niet naar amsterdam vandaag, dus als het dan toch moest gebeuren. Liever vandaag. Veel succes, jullie hebben er wel mooi weer bij!

  reageer
 • Sjaak

   

  Ik ben weer de sjaak. Ik kan zo mijn afspraken en miljoenen deals mislopen. Waar kan ik declareren?

  reageer
 • Qwerty

   

  Facetime of virtueel vergaderen werkt prima. Je kunt ook de tijdstippen van je meetings later inplannen. En met zulke miljoenen deals ligt een helikopter wellicht binnenkort in het verschiet!

 • henny

   

  beste sjaak bezit je geen mobile .!!!!!! als je die gebruikt dan kan je de miljoenen deal reden?????????????maak niet zo"n tamtam .

 • 13xx

   

  We hadden toch met elkaar afgesproken niet te botsen (op het fietspad naar het oude landwas het trouwens best wel stil)

  reageer
 • Kareltje

   

  Dank aan de veroorzaker, ik kon vanmorgen filevrij via de A1 naar Amsterdam.

  reageer
 • Jerry

   

  Het lijkt mij zo langzamerhand noodzakelijk om de maximale snelheid in de spits te verlagen naar zo'n 70 km per uur en daar dan streng op handhaven.

  reageer
 • Michel

   

  En dan? Moet men daar weer aan wennen? Er zijn al genoeg veranderingen geweest. Men staat nu al stil, een snelheidlimiet verlagen heeft echt geen zin. Het zit 'm echt in de vele veranderingen van de laatste tijd, men kan daar blijkbaar niet aan wennen. Ook gunnen mensen elkaar geen ruimte, moeten perse op het laatste moment invoegen, maken te laat een keuze, noem het maar op en dan worden er daardoor gevaarlijke situaties gecreëerd wat zoals vanmorgen leidt tot een ongeluk. Iedereen heeft haast natuurlijk en de ander moet wijken ervoor. Zo gaat dat tegenwoordig. We kunnen nu alleen maar hopen dat wanneer het helemaal af is dat er dan ook echt een verbetering zal zijn. Maar rijgedrag wordt er helaas niet meer afgeleerd...

 • Hownow

   

  Helemaal mee eens. Er zijn nu zoveel plekken waar het 's ochtends als 's middags opeens op een bepaalde rijstrook stilstaat. De snelheidsverschillen zijn enorm.

 • Sjaak

   

  Ik sta op dit moment ook stil op de A6 weer vertraging weer weer weer weer weer. Ik ben benieuwd of ik mijn zes afspraken nog haal vandaag.veel automobilisten met mij zijn deze vertraging en ongelukken helemaal beu.

  reageer
 • Pak de trein zou ik zeggen.

 • Sjors

   

  Heb steeds meer de indruk dat de gemiddelde Almeerder te simpel (roekeloos, jong, onervaren, niet-bijster-intelligent) is voor het ingenieuze systeem dat Rijkswaterstaat voor A6/A1 aangelegd heeft.

  reageer
 • August

   

  En dan blijken de bestuurders van vanmorgen uit Lelystad of verder weg te komen. Ik heb er vanmorgen drie uur over gedaan.

 • Marlies

   

  Helemaal mee eens!!

 • Pieter

   

  beste Sjors, dit heeft niets met de "gemiddelde Almeerder" te maken. Eén brokkenpiloot is al voldoende om dat "ingenieuze systeem" te laten falen. Er zijn nu twee Hollandse bruggen maar qua rijstroken is het nog een puinhoop. Het geduld wordt zo wel op de proef gesteld. En inderdaad wat John al opmerkte: waarom zoveel tijd nemen en bijna alle rijstroken afsluiten om de oorzaak van blikschade te analyseren? Daarmee worden zoveel mensen en bedrijven gedupeerd: beseffen politie en Rijkswaterstaat wel wat dit kost?

 • Qwerty

   

  Soms is een ongeluk gewoon een ongeluk. Helaas kan dat gebeuren en kan het een ieder overkomen.

 • Harry

   

  Inderdaad. En veel te hard rijden, vaak en plotseling van rijbaan wisselen en de ander niets gunnen.

 • jimmy

   

  Je vergeet zeker dat 99% van de mensen op de A6 niet uit Almere komen............misschien de brug bij Lelystad open zetten...hoeft de A6 ook niet verbreed te worden.

 • John

   

  Wagens aan de kant slepen en verkeer meer banen geven is zeker geen oplossing? om te bepalen welke verzekeraar de kosten gaat betalen zetten we een hele ochtendspits twee uur vast. Ben benieuwd wat nu echt belangrijk is...

  reageer
 • Tuuk

   

  Ja, natuurlijk je zet een auto eerst aan de kant en gaat dan pas hulp verlenen! Hoe stom kan je zijn om zo'n reactie te bedenken?

 • Jos '56

   

  Politie doet onderzoek naar de toedracht en het wegdek moet gereinigd worden.

 • SB

   

  Zo vergaat een mens de lust tot werken. Dat is toch niet normaal, toepasselijke radioreclame.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert