Huurwoningen krijgen inbraakbeveiliging

ALMERE • Wo 14 september 2016 | 23:41 • Woensdag 14 september 2016 | 23:41
De komende maanden krijgen 800 huurwoningen in Almere betere sloten en ramen. Het gaat om huurwoningen in wijken waar relatief vaak wordt ingebroken. Burgemeester Franc Weerwind installeerde woensdag symbolisch het eerste slot in de Java Legioenstraat.

De gemeente en de woningcorporaties Goede Stede, de Alliantie en Ymere werken samen om het aantal inbraken te verminderen. Ze trekken 175.000 euro uit voor de extra beveiliging. De helft daarvan is betaald door de corporaties, de andere helft heeft de gemeente aangevraagd bij het ministerie van Veiligheid.

Het aantal inbraken in Almere neemt de laatste jaren af, maar Weerwind wil graag dat er nog minder wordt ingebroken zodat iedereen zich veilig kan voelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Faerie

    Do 15 september 2016 Donderdag 15 september 2016

  Hirsi. Ik weet niet waar je dat vandaan haalt. Bizar. Volgens mij moet je je beter inlezen op deze onderwerpen. De huurtoeslag heeft een ingewikkelde berekening en zal voor een ieder anders uitpakken en is soms niet voldoende voor veel mensen met een heel laag inkomen (vandaar dat er ook iets bestaat als woonlastenfonds van de gemeente). Mensen die zijn aangewezen op sociale huur hebben vaak genoeg hogere maandlasten dan als ze de mogelijkheid zouden hebben om te kopen en volgens mij bestaat er zoiets als hypotheekrente aftrek, wat eigenlijk het subsidiëren van vermogen is. Natuurlijk heb je bepaalde kosten wel als eigenaar die je als huurder niet hebt, maar je bent wel eigenaar van je woning, je hebt meer eigen keuze. Overigens lanterfanten echt niet alle mensen met een uitkering (en welke uitkering heb je het over? WWB? AOW, WW, WAO, Wajong, WIA??).

  reageer
 • Faerie

    Do 15 september 2016 Donderdag 15 september 2016

  Hans49 dan heb jij de jarenlange subsidie gemist die door Jorritsma in het leven was geroepen om koophuizen veiliger te maken. Met deze subsidie konden Almeerders de helft van de gemaakte kosten (tot maximaal 400 euro) terugkrijgen als de koopwoning inbraakveiliger werd gemaakt volgens het Keurmerk Veilig Wonen. Het is een goede zaak dat nu eindelijk huurhuizen ook worden bekeken.

  reageer
 • Hirsi

    Do 15 september 2016 Donderdag 15 september 2016

  En dan te bedenken dat huurders ook al 50% huur subsudie opstrijken. Wij huizen eigenaars worden uitgekleed om dit alles te bekostigen. Dan heb ik het niet eens over de uitkeringstrekkers die de hele dag lopen te lantefanteren..

 • Tsja

    Do 15 september 2016 Donderdag 15 september 2016

  Echte doe het zelver die burgervader.

  reageer
 • Lucky Luck

    Do 15 september 2016 Donderdag 15 september 2016

  Hoi hoi, de burgemeester installeert symbolisch het eerste slot... Grote onzin al die extra sloten en raam grendels. Dat tuig komt toch binnen als za dat willen. Geen slot die ze tegen houdt... Als ze nou eens de straffen verdubbelen inplaats van van ze te pempeperen zal dat veel beter helpen....

  reageer
 • Hans49

    Do 15 september 2016 Donderdag 15 september 2016

  Waarom wel voor huurwoningen? Huiseigenaren mogen deze kosten zelf ophoesten... En toch een flink bedrag aan huurwaardeforfait....

  reageer
 • koosie

    Do 15 september 2016 Donderdag 15 september 2016

  wat een onzin. je kiest voor een koophuis dus zelf regelen. en dan heb je ook nog eens hypotheekrente aftrek. veel mensen zoude liever kopen dan huren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert