Provincies willen uitstel bezuiniging regionale omroepen

FLEVOLAND
Staatssecretaris Sander Dekker moet de bezuiniging van 17 miljoen euro op de regionale omroepen uitstellen. Dat wil het IPO, het Interprovinciaal overleg van en voor provincies. Als de bezuinigingen doorgaan, moet Omroep Flevoland 1 miljoen euro inleveren.

Volgens het IPO is de bezuiniging op de regionale omroepen gekoppeld aan de nieuwe mediawet. Omdat die voorlopig niet in werking treedt, ontbreekt volgens de provincies de juridische grondslag voor de bezuiniging.

Het IPO is bang dat de regionale omroepen niet goed meer zullen functioneren als er zo fors bezuinigd wordt. De waakhondfunctie van de journalistiek zou erdoor in gevaar komen. De provincies vinden ook dat alle regionale omroepen zelfstandig moeten blijven en onafhankelijke redacties moeten houden.

De brief is ook naar de Eerste en Tweede Kamer gestuurd. De politici in Den Haag bespreken binnenkort de voortgang van de wet die regionale media moet moderniseren.

 

reacties (5)

 • Erik Boshuijzen

   

  Het IPO heeft Staatssecretaris Dekker gevraagd bezuinigingen uit te stellen omdat de nieuwe mediawet nog niet in werking is. Senioren+Flevoland zal er volgend week in Provinciale Staten over interpelleren of er vragen over stellen.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Toch grappig om te lezen dat als het nieuws niet bevalt het medium meteen als volledig overbodig wordt bestempeld. Als dat doorgevoerd wordt houden we alleen RTL Boulevard over.

  reageer
 • Bergerac

   

  Voor mij mag die bezuiniging rustig doorgaan. IK vraag mij af waar het bestaansrecht aan word ontleend van een provinciale omroep. Het heeft geen toevoeging.

  reageer
 • Anne

   

  Kijk inderdaad eens via de internetsite naar het aantal mensen wat de nieuws/programma's bekijken. Soms bar weinig. Moet dat zoveel geld kosten voor een handjevol kijkers?!!! Dan heb ik het nog niet eens over het salaris van de directeur.

 • robert

   

  Als omroep Flevoland dan ook eens meer live uitzending maakt is het verantwoord anders maar stoppen met alle herhalingen.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Juist! En aan zulke Nonsense-berichten zoals "Twee Drontenaren bij Troonrede" bijvoorbeeld is tezien dat ze(=OF) nog teveel gel&tijd hebben om te verdoezelen aan onbelelangrijke dingen.

 • 13xx

   

  er is toch 12 uur live radio per dag?

 • KC

   

  Het IPO heeft gelijk. Elke provincie moet een provinciale omroep hebben. De overige moeten zich zelf bedruipen en zeker niet over de ruggen van de provinciale omroepen.

  reageer
 • dirkkie

   

  Wij hebben geen provinciale omroep!!!! We moeten ons behelpen met een Almere plus/Natuurmonumenten zender. Terecht dat die subsidie stopt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert