'Doornroosje' kan op reis naar Aviodrome lekker liggen

LELYSTAD • Ma 26 september 2016 | 11:18 • Maandag 26 september 2016 | 11:18
Aviodrome heeft genoeg matrassen voor het transport van een Douglas DC-3 naar Lelystad. Het toestel wordt dinsdag en woensdag van Schiphol naar zijn nieuwe plek in het vliegtuigmuseum gevaren.

Zo'n 25 matrassen moeten voorkomen dat het vliegtuig uit 1944 beschadigingen oploopt. Een oproep van Aviodrome om matrassen in te leveren, had succes. "We hebben veel leuke en positieve reacties ontvangen."

Vleugels
De DC-3 is afgelopen zomer door Aviodrome gekocht. De vorige eigenaar, de Dutch Dakota Association, heeft het historische vliegtuig de afgelopen jaren opgeknapt. Het is nog niet luchtwaardig en moet daarom over het water naar Lelystad worden vervoerd.

Het historische vliegtuig staat nu nog in een hangar op Schiphol. De vleugels zijn er in verband met het transport afgehaald. Dinsdagmiddag worden romp en vleugels bij Schiphol op pontons gezet.

Doornroosje
De vaarroute gaat onder meer door enkele Amsterdamse grachten. In de loop van woensdag komt het ponton aan bij Natuurpark Lelystad. Vandaar gaat het over de weg naar Aviodrome.

In de hangar van het luchtvaartpark is de afgelopen tijd plaats vrijgemaakt voor 'Doornroosje', zoals het toestel ook wel wordt genoemd. Ter plaatse worden de vleugels weer aan de romp gemonteerd.

In Lelystad staan al twee motoren voor de DC-3 klaar. Als die in het toestel zijn gezet, kan het de lucht in. Het is de bedoeling dat hij weer geregeld gaat vliegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel