Warenhuis Hudson's Bay komt definitief in pand V&D

ALMERE • Wo 28 september 2016 | 9:29 • Woensdag 28 september 2016 | 9:29
Warenhuis Hudson's Bay komt definitief in het oude pand van V&D in Almere. Dat heeft de Canadese warenhuisketen woensdagmorgen bekendgemaakt.

De vestiging van Hudson's Bay wordt iets groter dan de V&D was. Zo worden twee etages boven kledingwinkel Mango bij Hudson's Bay getrokken. 

Of restaurant La Place terugkeert in het pand is nog niet bekend. Hudson's Bay en Jumbo, de nieuwe eigenaar van La Place, voeren daarover nog gesprekken. 

De Almeerse wethouder Mark Pol is blij met de komst van het warenhuis. Op Twitter noemt hij het mooi dat een leegstaand pand in het Stadshart weer gevuld wordt.

[https://twitter.com/Mark_Pol/status/781066046430121984]

V&D ging in december failliet en sloot in februari de vestiging in Almere. Wanneer Hudson's Bay zijn deuren opent is nog niet bekend. In totaal wil het concern in twee jaar tijd twintig nieuwe winkels verspreid over het land openen. 

"Hudson Bay's past goed in Almere"
Volgens merkendeskundige Paul Moers zou Hudson Bay's best een succes kunnen worden in Almere. "Een grote stad als Almere heeft behoefte aan een warenhuis met allure en dat is Hudson Bay's. Ik denk dat de Almeerders hier wel op zitten te wachten."

Moers is net terug van een werkbezoek aan de Canadese warenhuisgigant en is onder de indruk. "Hudson Bay's onderscheidt zich echt met kwaliteit. Het is hoger gepositioneerd dan warenhuizen als V&D en Hema. Hudson brengt weer allure in Nederland."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel