Volkstuinders boos op gemeente Lelystad

LELYSTAD • Wo 28 september 2016 | 17:02 • Woensdag 28 september 2016 | 17:02
Een groep volkstuinbezitters in Lelystad is boos op de gemeente. Al twee jaar proberen ze een oplossing te vinden voor de hoge bomen rondom de volkstuinen, maar er gebeurt niets.

Gewassen groeien niet
De hoge bomen, bij onder andere de volkstuinen aan de Bosweg, nemen veel zon weg, waardoor de gewassen van de tuinders niet willen groeien. Na veel overleg is er nog steeds geen oplossing. Inmiddels is het conflict zo hoog opgelopen dat het overlegorgaan van de volkstuinders niet meer met de gemeente om tafel wil.  

Altijd schaduw
Voorgesteld is om een mediator te benoemen, maar daar ziet wethouder John van den Heuvel niets in. Volgens de gemeente zal er op een volkstuinencomplex in bosrijk gebied altijd sprake zijn van schaduw in delen van de volkstuinen.

Meer bomen kappen
Een aantal bomen is weggehaald, maar volgens de volkstuinders heeft dit niet genoeg geholpen. Zij willen dat er meer bomen gekapt worden en dat er struiken of fruitbomen terug worden geplant. De gemeente wil dat vooralsnog niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel