Dronken bestuurder krijgt boete en rijontzegging

RUTTEN
De automobilist uit Rutten die 2,5 jaar geleden in beschonken toestand frontaal op een tractor botste, is veroordeeld tot een boete van 1200 euro. Ook legde de politierechter in Lelystad een rijontzegging van 3 maanden op.

De 34-jarige man was in mei 2014 aan het spookrijden op de Ruttenseweg. Hij botste frontaal op een tegemoetkomende tractor. De tractorbestuurder, ook uit Rutten, raakte gewond aan een hand en een voet.

De automobilist bleek tien keer meer alcohol in zijn bloed te hebben dan is toegestaan.

reacties (6)

 • An

   

  Het zal je familielid maar zijn welke dronken achter het stuur kruipt.... Meteen her opvoeden mensen ,want zulke misdadigers in het verkeer kunnen wij niet gebruiken.Degene welke ernaast gaan zitten zijn helemaal sukkels.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Over het algemeen loei ik niet mee met de wolven in het bos, die iedere tasjesdief levenslang toewensen. Maar in dit geval...iemand die starnakeldronken en spookrijdend een ongeval met letsel veroorzaakt....1200 euro en 3 maanden niet autorijden? Nee, dat is echt veuls te makkelijk. Ik zou eerder denken aan langere rijontzegging (minstens een jaar) en daarna strenge surveillance op alcoholgebruik.

  reageer
 • Jan

   

  Één jaar? En dat is wel rechtvaardig? Helemaal nooit meer in een auto en die als moordwapen kunnen gebruiken omdat je je drankzucht niet kunt beheersen. Volgende keer is je kind het slachtoffer. Rechten verspeeld. Klaar!

 • Ernst

   

  Die rechter lijkt wel omgekocht joh... Wat een achterlijk lage straf...

  reageer
 • Rob

   

  Zo makkelijk kom je er dus mee weg als je met je zatte kop een ernstig ongeval veroorzaakt, compleet een lachertje dus en dat na 2,5 jaar. Goed dat ze het er in Den Haag nu over hebben en dat de straffen drastisch omhoog moeten.

  reageer
 • Robert

   

  En de straf bepalen duurde werkelijk twee jaar?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jo jo

   

  Drie maanden volgens de rechter. Daarna mag hij zich melden bij het CBR. Dat wordt niet vermeld. Hij is dus wel langer dan drie maanden z'n rijbewijs kwijt ;)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert