Financiële meevaller voor gemeente

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder heeft een financiële meevaller. Het Rijk heeft twee uitkeringen uit het gemeentefonds met in totaal 1,7 miljoen euro verhoogd. 

Volgens wethouder Hans Wijnants zijn de hogere uitkeringen te danken aan inspanningen van verschillende plattelandsgemeenten. Die maakten gezamenlijk bezwaar tegen de verdeling van het Rijksgeld. 

De algemene uitkering van Noordoostpolder is met 1,2 miljoen euro verhoogd en voor Jeugd, Participatie en WMO krijgt de gemeente half miljoen extra. De gemeente is blij met het extra geld. Omdat er meer binnenkomt, valt de zogenoemde najaarsrapportage gunstiger uit.

Reserves niet aangesproken
Dit betekent dat er geen reserves meer hoeven te worden aangesproken voor bijvoorbeeld de aankoop van dorpshuis De Stiepe in Rutten, de aanleg van bermverhardingen en het vervangen van verkeerslichten in de gemeente. 

reacties (4)

 • red

   

  Er zijn veel meer belangrijkere dingen waar men t aan kan besteden , idd de ouderen .En niet aan de Stiepe wat een bodemloze put is

  reageer
 • Zeer merkwaardig.

   

  Dit is juist kenmerkend het gedachte goed van het College Noordoostpolder.Om de jeugd of de ouderen het leed te verzachten komt niet voor in het gedachten lijstje. Neen eerst de stenen en als sluitstuk de mens,dit patroon is herkenbaar als men boven modaal zit.Dan anticipeer je niet meer met de maatschappij.

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  Als ik het goed begrijp wordt geld bestemd voor jeugd, participatie en wmo nu aangewend om een dorpshuis te kopen, berm verharding te realiseren en verkeerslichten te vervangen, ik snap niet wat de een met de ander te maken heeft. Besteed het geld daar waar het voor bestemd is bestuurders van de gemeente, anders gebruiken jullie een deel van jullie riante inkomen om kansloze projecten te financieren, geld van de burgers hebben jullie al verkwanseld.

  reageer
 • Henk

   

  En met dat geld gaan we een verouderd en matig tot slecht onderhouden gebouw in een gehucht kopen. Man man man wie verzint toch elke keer dat soort dingen. Eerst die krakkemikkige toren en nu dit weer.

  reageer
 • Martijn

   

  Inderdaad, 1,2 miljoen binnen, en hop het is weer op

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert