Dienstwoningen geen gemeentelijk monument

LELYSTAD
De twee dienstwoningen van de voormalige viskwekerij in Lelystad worden geen gemeentelijk monument. Dat heeft het college van B en W besloten.

De gemeentelijke erfgoedcommissie had gevraagd om een beschermde status van de twee gebouwen. De markante woningen van architect Romke de Vries werden in 1963 bij het visvijvergebied bij Lelystad-Noord gebouwd.

Brand en bestemmingsplan
Eén van de huizen aan de Karperweg is in mei vorig jaar grotendeels door brand verwoest. De eigenaar heeft geen plannen het pand te restaureren. In de andere woning staat het bestemmingsplan geen bebouwing meer toe. Hier gaat het aangrenzende bedrijf 3D Metal Forming een showroom voor het bedrijf inrichten, waarbij het oorspronkelijke karakter van het huis behouden blijft.
 

reacties (5)

 • Anja

   

  Dit is niet te filmen en dat in de maand van de geschiedenis.

  reageer
 • erfgoed

   

  Gemeente Lelystad wees zuinig op Uw erfgoed. Waterwijzer gesloopt Nu dit markante gebouw. In Uw toekomst visie noemt U werkeiland Lelystad een van de vijfparels. Echter: het is de nieuwste wildernis van Lelystad, veroorzaakt door een projektontwikkelaar (in ruste ?) Veder noemt U Zuigerplasbos ook een parel. Er worden daar alleen maar bomen gekapt en fiets/wandelpaden aan gort gereden door de veel te grote machines/tractoren

  reageer
 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk. De gemeente heeft totaal geen oog voor erfgoed. Er is nog steeds geen goed plan om het erfgoed te behouden. Ga eens met Heemschut praten.

 • wallander

   

  Jammer dat het verloren gaat, hoorde bij de Karperweg.Alles gaat voorbij,jammer!

  reageer
 • wallander

   

  Jammer, stukje geschiedenis,hoe jong ook, gaat verloren.

  reageer
 • Adri

   

  Lekker slopen, weg ermee

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert