Rode Kruis helpt illegalen met zorg

ALMERE • Vr 7 oktober 2016 | 10:40 • Vrijdag 7 oktober 2016 | 10:40
Acht vrijwilligers van het Rode Kruis in Almere helpen nu bijna een jaar mensen die illegaal in de stad verblijven. Het gaat om uitgeprocedeerde asielzoekers, maar ook om mensen die vluchten vanwege eerwraak of een andere onveilige situatie in hun land van herkomst. Deze mensen hebben geen verblijfsvergunning en weinig rechten. Waar ze wel recht op hebben, is zorg. Daar helpt het Rode Kruis bij. 

70 illegalen geholpen
Het afgelopen jaar zijn 70 illegalen geholpen met een behandeling door een huisarts, de tandarts of een ziekenhuisbezoek. Hoeveel mensen er in totaal in Almere illegaal verblijven in een kamertje, een caravan of in het bos, is niet duidelijk. De organisatie denkt dat dat er veel meer zijn dan zij zien.

Onnodig lijden
Het Rode Kruis helpt de zogenoemde ongedocumenteerde mensen, omdat zij wil voorkomen dat ze onnodig lijden. Vrijwilliger Rob van der Brugge zegt erg veel verhalen te horen waar hij wakker van ligt. Hij vindt zorg bieden aan de zwakkeren in de samenleving een belangrijke taak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel