Vliegtuigje met zes mensen maakt voorzorgslanding

LELYSTAD
Een tweemotorig vliegtuigje heeft zondagmiddag een voorzorgslanding gemaakt op Lelystad Airport omdat er problemen waren met het neuswiel. Dat meldt de brandweer.

Het toestel was eerder die dag opgestegen vanuit Lelystad. Op weg naar het Duitse Waddeneiland Borkum bleek dat er problemen waren en het vliegtuigje is daardoor teruggevlogen naar Lelystad. Omdat al snel duidelijk werd dat er een voorzorgslanding gemaakt moest worden, hadden de hulpdiensten de tijd om al klaar te staan. 

Bij de landing zakte het toestel door het neuswiel en kwam er wat rook vrij, maar er was geen sprake van brand. De zes inzittenden zijn ongedeerd uit het toestel gekomen.

Beluister de gesprekken tussen Lelystad Airport en de piloot

reacties (2)

 • AVN

   

  Beetje vreemde keuze, terug naar Lelystad voor een voorzorgslanding. Ga dan naar Schiphol, daar is getrainde brandweer en medisch personeel aanwezig ipv huis-tuin-en-keuken hulpverlening. Niks ten nadele daarvan maar een vliegtuigcrash afhandelen is specialistenwerk.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dwaze suggestie. Schiphol blokkeren om een vreemd vliegtuig buiten zijn route te ontvangen. Terugkeer was logisch en wellicht had men ook op Groningen kunnen landen. Maar daar is hetzelfde aan de hand.

 • Ik

   

  Beste AVN. Op vliegveld Lelystad zijn specialisten op het gebied van vliegtuig brandbestrijding. Ze hebben dezelfde opleiding en oefenen ook regelmatig op Bocas op Schiphol. Dus voordat je wat zegt weet waar je over praat.

 • Piet

   

  Hoezo? Een haperend neuswiel levert geen zware crash op. Je beschadigt hooguit het toestel een beetje en je hoeft zelfs niet op brand te rekenen. Dat gebeurt namelijk pas als de vleugels eraf breken en er brandstof vrijkomt. Dit was een vrij onschuldig incident dat alleen maar geld kost en vervelend is voor alle andere gebruikers van het vliegveld omdat dat een paar uur dicht geweest is. Verder een storm in een glas water.

 • Wouter T

   

  Vast een voorproefje voor in de toekomst als grotere vliegtuigen met problemen moeten landen. Realistische oefening in ieder geval.

  reageer
 • Alex

   

  Er is toch niks gebeurd? Dus niet zeuren. Er zijn veel grotere vliegtuigen geland, zelfs zonder wielen en daar is iedereen gewoon veilig uitgestapt. Meestal til je zo'n vliegtuig daarna gewoon op en kan het wiel uitgetrokken worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert