Gemeente wil inwoners laten profiteren van windenergie

DRONTEN
De gemeenteraad van Dronten heeft bij het goedkeuren van het Regioplan Windenergie als voorwaarde gesteld dat inwoners moeten kunnen delen in de opbrengsten. De gemeente gaat daar nu werk van maken en houdt om te beginnen een enquête.

De gemeente wil via een internet-enquête te weten komen of inwoners willen participeren in nieuwe windmolens, en op welke manier. De provincie Flevoland wil samen met Dronten, Lelystad en Zeewolde de oude windmolens saneren en vervangen door grotere exemplaren. Op die manier moet meer duurzame energie opgewekt worden.

"Er gaan de komende tijd verschillende windinitiatieven van start in de gemeente Dronten voor de ontwikkeling van een windpark. Alle inwoners krijgen de kans om mee te delen in de opbrengsten van deze nieuwe windenergie’’, aldus de gemeente.

Iedereen die de vragenlijst invult, maakt kans op een ballonvlucht.

reacties (6)

 • Boels

   

  Ik heb een beter plan: laat de voorstanders van windenergie de extra kosten zelf ophoesten. Nu wordt er tot €0,17 per geleverde kWh gesubsidieerd en dat moet worden opgebracht door iedereen. Nog los van de miljarden die de netbeheer der Tennet moet stoppen in verzwaring van het hoogspanningsnet.

  reageer
 • Jan2

   

  Ik heb jaren geparticipeerd in windmolens langs de elburgerweg: rendement over 6 jaar gemiddeld 8 proc. p j. Als het plan goed is kan het voor Drontenaren best interessant zijn.

  reageer
 • Don Q

   

  De gemeente nop had 20 jaar geleden hetzelfde idee, het gevolg is dat 2 personen er met de buit vandoor gaan.

  reageer
 • Jan2

   

  Don Q vecht al sinds mensenheugenis tegen windmolens, lees er de sprookjesboeken maar op na.

 • Ed

   

  De gemeente wil inwoners laten profiteren van windenergie...........En hoopt aldus de not-in-my-backyard protesten een beetje beheersbaar houden?

  reageer
 • Kritiesj

   

  Ze geven gratis een zak uien weg,voor de nodige windenergie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • leon

   

  Suggestie voor de gemeenteraad van Lelystad:neem dit idee over.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert