Regenboogvlaggen voor Coming Out Day

FLEVOLAND • Di 11 oktober 2016 | 14:57 • Dinsdag 11 oktober 2016 | 14:57
Op verschillende plekken in de provincie zijn dinsdag regenboogvlaggen gehesen. De kleurige vlaggen vieren de internationale Coming Out Day. Deze dag moet bijdragen aan de acceptatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

In Zeewolde sieren regenboogvlaggen voor het eerst bij kerkgebouw Open Haven. Drie kerken vinden hier onderdak: de protestantse gemeente, een rooms-katholieke parochie en een vrijzinnige geloofsgemeenschap. Volgens dominee Harry Japers Focks werd vroeger gedacht dat lhbt'ers zondig waren, nu worden ze als 'anders' beschouwd. Door de regenboogvlag buiten te hangen, willen deze religieuze gemeenschappen hun steun uitdragen.

Op het gemeentehuis van Zeewolde hangt geen regenboogvlag. Het initiatief van D66 om dat juist wel te doen, werd door een kleine meerderheid van de gemeenteraad weggestemd. Voor het gemeentehuis van Dronten is de regenboogvlag wel gehesen, net als voor het stadhuis in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel