Oud-directeur CPB ontraadt bouwen in Almere

ALMERE • Wo 12 oktober 2016 | 20:23 • Woensdag 12 oktober 2016 | 20:23
Coen Teulings, oud-directeur van het Centraal Planbureau en hoogleraar economie, raadt het af om in Almere te bouwen. "Je moet bouwen waar mensen willen wonen, anders loop je keihard tegen jezelf aan", zegt Teulings in een interview met vakblad Cobouw. "Bouwen in Almere is weggegooid geld."

Teulings reageert met zijn uitspraken op een onderzoek naar bouwactiviteit dat eerder deze week gepubliceerd werd. Daaruit bleek dat in zowel Almere als Lelystad de laatste twee jaar veel minder bouwprojecten zijn dan in de jaren daarvoor. In de landelijke bouwactiviteiten-ranglijst daalde Almere van plek 12 naar 77 en Lelystad van 58 naar 133. 

Jarenlang is er in Flevoland gebouwd om de almaar toenemende vraag uit Amsterdam op te vangen, maar volgens Teulings toont het onderzoek aan dat de markt niet op die manier werkt. "Wonen in Almere is niet hetzelfde als wonen in Amsterdam", aldus Teulings. Hij pleit voor woningbouw langs de rand van Amsterdam, in gemeenten als Weesp en Waterland. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel