Strijd tegen overgewicht jongeren nog niet gestreden

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders van Almere wil zich in ieder geval tot en met 2019 inzetten om overgewicht bij jongeren tegen te gaan. Daarom wordt het contract met JOGG Nederland verlengd.

Het landelijke project Jongeren Op Gezond Gewicht zet zich in om gezond eten en beweging aantrekkelijker te maken. In 2013 ging de gemeente een samenwerking aan omdat het percentage overgewicht bij jongeren en kinderen in Almere hoger ligt dan het landelijke gemiddelde.

JOGG Almere is in twee pilotbuurten actief, namelijk de Bloemenbuurt en de Bouwmeesterbuurt. Het doel is om het aandeel kinderen met overgewicht in die buurten tot en met 2018 met drie procent terug te dringen.

reacties (4)

 • Pieter

   

  Almere, helemaal vanaf de tekentafel ontworpen. Waarom hebben scholen dan niet standaard een sportveld als de gemeente bewegen zo belangrijk vindt? De ruimte kan het probleem niet zijn geweest.

  reageer
 • Job

   

  Regelen in Europese wetgeving. Afbeeldingen van in het vet dobberende harten, organen, ziektebeelden en grote teksten op de verpakkingen. Reclames verbieden. Obesitas is schadelijker dan roken. Kost de maatschappij op termijn meer dan ons zorgstelsel aan kan.

  reageer
 • Jordi

   

  Hoeveel geld (belastinggeld) is er uit gegeven?? Hoeveel geld (belastinggeld) gaat er gepaard met de nieuwe overeenkomst?? Hoeveel overgewicht is verminderd?? Hoe actief zijn de deelnemers geworden?? Het resultaat zal wel positief zijn en het levert banen op en bij mislukken op naar jeugdzorg. Ohh ik heb teveel vet ik heb dringend hulp nodig van jeugdzorg.

  reageer
 • Haat aan de boer

   

  Klopt klopt

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert