Mariniers in actie op het IJmeer

ALMERE • Za 15 oktober 2016 | 17:47 • Zaterdag 15 oktober 2016 | 17:47
Zo'n honderd oud-mariniers zijn zaterdag in Almere samengekomen om zich voor te bereiden op een zware roeitocht. Eind juni vindt de ‘Dutch Marines Rowing Challenge’ plaats. Een tocht tussen Den Helder en het Duitse Wilhemshaven van ruim 300 kilometer.

PTSS
De mariniers doen dit om geld in te zamelen voor collega’s met PTSS, posttraumatische-stressstoornis. Op het IJmeer bij Marina Muiderzand werden vandaag de eerste trainingskilometers afgelegd. 

‘Eens een marinier, altijd een marinier’
Daarnaast was het vooral een weerzien tussen oude bekenden. De mariniers komen uit allerlei provincies en hebben elkaar vaak maanden niet gezien. Ook werd er stilgestaan bij collega’s die zijn omgekomen. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind. 

De oud-mariniers benadrukken dat ze er altijd zijn voor elkaar en voor hun oud-kameraden die om dreigen te vallen helpen. Dat geldt ook voor nabestaanden van omgekomen mariniers. 

Extra hulp 
Volgens de mariniers is hulp voor mensen met PTSS vanuit het ministerie van Defensie niet altijd voldoende. Door geld in te zamelen willen ze hun oud-collega’s zelf helpen. Bijvoorbeeld door middel van een geleidehond.

Rotterdam-Vlissingen-London
Vorig jaar maakten de mannen ook al een lange roeitocht. Toen werd van Rotterdam via Vlissingen naar London gevaren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel