Almere lobbyt door in Den Haag

ALMERE
Almere wil ook de komende jaren een lobbyist in Den Haag inzetten. Volgens het college van burgemeester en wethouders weet een lobbyist de aandacht voor Almere onder Haagse ambtenaren vast te houden.

'Ook de komende jaren is Rijksbetrokkenheid essentieel voor het verwezenlijken van de Almeerse ambities', meent het college. De lobbyist behartigt de belangen van de stad in Den Haag. Almere krijgt de komende jaren te maken met een enorme bouwopgave. Tot 2040 moeten er zo'n 60.000 woningen worden bijgebouwd.

De gemeente is jaarlijks 90.000 euro kwijt aan de lobbyist. Dat is te lezen in de programmabegroting 2017.

reacties (8)

 • Frans

   

  Kennelijk moeilijk om te bedenken dat een bedrag van 90 mille ook de werkgeverslasten en de werknemerslasten omvat, plus de kosten om het werk zelf uit te voeren. Het is dus niet het salaris dat iemand op zijn bankrekening krijgt.

  reageer
 • ron

   

  ik gok dat hij zzp-er is. maar laat ze eerst maar het aantal uur er bij zetten anders zegt het niets over of hij wel of niet te hoog wordt betaald. Ik kan me hier geen taak van 40 uur bij voorstellen.

 • frits

   

  He, daar hebben we de bestuurlijke zeepbel van dromen over 60.000 woning extra weer. Maar nu tot 2040, in plaats van tot 2030 wat een aantal jaar terug geroepen werd. Maar 2500 woningen per jaar tussen nu en 2040, nee, dat gaat het ook echt niet worden. Is er bij uitgaan van een realistische inschatting van minder woningbouw geen lobbyist meer nodig?

  reageer
 • Dirk2

   

  Tja Politiek, over de rug van de burger een wit voetje halen..... Nederland anno 2016, op weg naar nog meer schuld en nog meer armoede.

  reageer
 • Faerie

   

  H Struik, Ja ik wil wel hoor! :)

  reageer
 • Ron

   

  En hoeveel uur besteed hij zijn tijd voor dit doel? Hoe ziet zo n baantje eruit. 90.000 zonder wezenlijke kosten. Daar ga ik voor. Krijgt zo n man het verhaal reeds voorgebakken of is wat hij voor elkaar kan krijgen eigenlijk het beleid dat b en w uitvoeren. Ik zou wel eens een filmpje willen zien van een representatieve dag van een lobbyist.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Ik doe het voor de helft!!

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Lobbyen in Den Haag? volstrekt zinloos! Laat de Burgemeester zich op LinkedIn inschrijven, kan hij zelf wat lobbyen, ik raad Facebook en Twitteren af: te gevaarlijk (zei een oud raadslid). Het college van Almere past wat bescheidenheid, anders gaat het weer fout! Gewoon praten, face-to face, is dat zo moeilijk, mijnheer Weerwind? Daar bent u burgervader voor!

  reageer
 • H Struik

   

  90.000 euro? Was daar geen vrijwilliger voor te vinden dan? Veel goedkoper.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert