32 ideeën ingebracht voor eerste motiemarkt Lelystad

LELYSTAD • Di 25 oktober 2016 | 8:07 • Dinsdag 25 oktober 2016 | 8:07
Inwoners en organisaties hebben 32 moties ingediend voor de eerste Lelystadse motiemarkt. Dat meldt raadslid Jack Schoone, die tevens vice-voorzitter is van de raad. 

Dinsdagavond wordt de eerste editie gehouden van de motiemarkt in Lelystad. Almere kent het fenomeen al twee jaar.

Op de motiemarkt proberen inwoners raadsleden te overtuigen van een plan of idee. Zijn voldoende raadsleden enthousiast over een plan, dan wordt dat besproken in een reguliere gemeenteraadsvergadering. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Flevoburger

    Ma 7 november 2016 Maandag 7 november 2016

  Of je het nu een "motie" noemt of gewoon een "burger- idee" , dat maakt allemaal geen drol uit. Belangrijk is dat politici luisteren naar de bevolking en dan is dit proces een goed ding.

  reageer
 • lelystedeling

    Di 25 oktober 2016 Dinsdag 25 oktober 2016

  Plannen/ideeen van burgers worden overgenomen door raadsleden/partijen en die presenteren het dan als HUN idee/plan en zetten d burger op een zijspoor.

  reageer
 • KC

    Di 25 oktober 2016 Dinsdag 25 oktober 2016

  Het blijft een motie van de burgers. De burgers betrek je wel degelijk bij de politiek. Kijk naar andere gemeenten die dit fenomeen ook doen.

 • frits

    Di 25 oktober 2016 Dinsdag 25 oktober 2016

  Hoe zinvol of zinloos is dit? De concept-begroting 2017 is door het college al aan de raad aangeboden. De extra begrotingsruimte is door het college al dichtgetimmerd met extra uitgaven aan subsidies voor welzijn, cultuur, sport, citymarketing e.d. Als er nog ruimte is, dan lijkt mij een openluchtzwembad zinvol (vrijwel iedere stad ter grootte van Lelystad heeft zo'n bad, dat veel meer maanden te gebruiken is dan de strandjes). Daarnaast aanleg van een naaktstrand (Zilverstrand in Almere was altijd goed gebruikt, en er is een succesvolle nudistische zwemclub in De Koploper). Beter openbaar vervoer naar Enkhuizen. Gratis parkeren in het Stadshart. Sloop of ombouwen van leegstaande panden Stadshart, De Meent en Lelycentre En tot slot verbetering van de wegverbinding uit de stad met de A6 (extra aansluiting Runderweg).

  reageer
 • Barbara

    Di 25 oktober 2016 Dinsdag 25 oktober 2016

  Helemaal met je voorstellen eens. Kleine, maar zeer noodzakelijke aanvulling "geld uittrekken en/of manschappen aanstellen om voor goed af te zijn van de steeds ernstigere overlast van "poep op de stoep"! Ik hoef geen raadslid te komen overtuigen,want het hinderlijke probleem is al tig jaar onder hun neuzen gewreven en stinkt nog steeds.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert