Slapende agente moet op het matje komen

ENS
De agente, die tijdens haar dienst is gefilmd terwijl ze in een flitsauto zat te slapen, moet zich voor haar dutje bij haar werkgever verantwoorden. Dinsdag is er een gesprek. Daarna wordt er gekeken of de vrouw bestraft wordt. 

De agente zat maandagochtend rond elf uur in de auto langs de Zuiderringweg tussen Ens en Kraggenburg. Een geflitste automobilist stapte uit omdat hij, naar eigen zeggen, wilde vragen hoeveel te hard hij reed en trof de vrouw slapend aan. Hij filmde het hele voorval en de video verspreidde zich razendsnel via sociale media. 

Pijnlijk voorbeeld
Een woordvoerder zegt dat de politie het filmpje kent. "We willen graag van haar horen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Pas als we haar gesproken hebben, kunnen we eventueel maatregelen nemen. Het geeft wel weer aan dat we ons bewust moeten zijn van het feit dat iedereen alles tegenwoordig kan filmen. Dit is daar een pijnlijk voorbeeld van."

De politie concentreert zich vooral op de eigen collega en niet op de man die het filmpje maakte. "Hij mag gewoon filmen op de openbare weg",  zegt de woordvoerder. De automobilist, die aan het inhalen was toen hij geflitst werd, benadrukt dat hij de boete gewoon gaat betalen.

reacties (73)

 • Antje Ha

   

  Ze is alleen en kan nauwelijks handhaven. Het zou zomaar kunnen dat ze geen wapendrager is. Gaat u zelf even handhaven in uw eentje?

  reageer
 • frits

   

  Ze hoort de werking van het apparaat te controleren ivm rechtgeldigheid. En ze hoort te controleren of het apparaat zelf niet tot gevaarlijk verkeersgedrag leidt (bijv. mensen die keihard gaan remmen), want dan moet het flitsapparaat verplaatst of verwijderd worden. Beide kan ze slapend niet doen.

  reageer
 • Bromsnor

   

  De agent is er om het apparaat op te stellen en bedienen. Niet om iets te monitoren en hardrijdidioten als de filmer te achtervolgen of dergelijk. Ze is ook maar alleen en kan helemaal niet handhavend optreden.

  reageer
 • Peter

   

  Het zijn ook maar mensen, toch... weltrusten

  reageer
 • CM van Everdingen

   

  En de agente was daar om het gevaar te monitoren en eventueel te handelen. Anders kun je haar net zo goed in bed laten liggen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ali

   

  Half Nederland zit te slapen op zijn werk. Wat is nieuw?

  reageer
 • Gerard

   

  Nou joost mijn werkgever vind het geen probleem zolang het werk maar afkomt sterker nog heb net nog een lekker tukkie gedaan! Succes verder!

  reageer
 • Louise

   

  Laren we massaal deze Rob gaan filmen tijdens zijn werk in de asbest. Kijken hoe leuk hij dat gaat vinden.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Onzin. De auto stond stil, de automaat deed zijn werk en niemand liep gevaar. En wat elders had kunnen gebeuren is allemaal niet relevant. HEt grote gevaar is de hardrijder die 120 rijdt waar je 80 mag

  reageer
 • Ard S

   

  Ik heb geen facebook. Hoe heet die filmert en waar woont die dweil?

  reageer
 • docent

   

  Tijdens een les val je niet in slaap. Als je moet zitten flitsen kan dat wel gebeuren. Geen enkel probleem, zou ik ook doen! Dan kun je daarna weer uitgerust verder.

  reageer
 • CM van Everdingen

   

  Je beschadigt dan misschien 1 persoon, maar door dit te verspreiden wordt wel duidelijk dat dit soort dingen gebeuren en hier moet zeker wat aan gedaan worden. Hoe zwaar de agente het misschien ook wel heeft, ze is niet geschikt voor dit beroep. Het zou toch ook niet goed zijn als een leraar in slaap valt tijdens de les? Hoe zwaar ze het ook heeft, dit zorgt ervoor dat leerlingen een les missen. Als een agente tijdens het uitoefenen van haar beroep in slaap valt, is er geen controle op de weg en dat is gevaarlijk als er een of andere gek rondrijdt. Het is gewoon levensgevaarlijk om met zo'n verantwoordelijk beroep een tukkie te gaan doen tijdens je werk. Wel vind ik het sneu voor de agente, die direct in een kwaad daglicht wordt gezet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Persoonlijke omstandigheden doen er totaal niet toe." - dankjewel, precies wat ik bedoelde met 'lekker makkelijk oordelen'. En nog een veilige dag gewenst.

  reageer
 • Debber

   

  Ik heb te doen met de agente. Wie weet hoe haar rooster eruit heeft gezien en hoeveel werkdruk ze ondervindt om op zo'n tijdstip tegen vermoeidheid te moeten vechten en uiteindelijk in slaap te vallen ! Ik zie zo vaak mensen onderweg in hun auto even een tukkie doen. Wie weet hoe vroeg ze al uit de veren waren? Als deze agente ook al heel vroeg dienst had was dit wellicht haar pauze. Maar dit zijn jouw zaken niet. Waarom ga je überhaupt filmend op deze politieauto af? Zin in een ruzie of zo? Wat een nare manier van doen. Als je te hard rijdt en je weet dat, moet je gewoon betalen. Niet zo kinderachtig doen.

  reageer
 • bROMSNOR

   

  Reden genoeg om de man eens door een ander korps door de mangel te laten halen.

  reageer
 • Ed

   

  Ja, goede actie: hij ook op het matje en wel bij Edwin op de radio. Maar wat u verder schrijft: "heel Nederland is zo hypocriet als de knollen" dat gaat wel wat ver. Alsof u "heel Nederland" kent. En vindt u zichzelf dan ook hypocriet?

  reageer
 • De advocaat

   

  Gebazel. Politiemedewerkers hebben een permanente ontheffing van RVP en bovendien mogen ze natuurlijk parkeren waar burgers dat ook mogen.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Dwaas geklets. Wat maakt het uit of er wel of niet een beambte is? Flitspalen werken ook automatisch. Het mobiele flitsten zorgt er voor dat de mensen beter op hun snelheid letten.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Huisvuil moet je gewoon thuis houden. Stop met dat gezanik!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Zo zie je maar dat de dappere burger je er overal bij kan lappen. Wat een laffe dweil. Klop gewoon op het raampje en stel je vraag. IK geloof ook niet dat de man echt de snelheid wilde weten maar bewust de agente er wilde bij naaien. Wat is overigens mis met een tukkie dun? In militaire dienst was het bij inzet en oefening eigenlijk verplicht te slapen wanneer het kon en de brandweerlieden op wacht liggen ook gewoon te slapen terwijl dit niet mag.

  reageer
 • Ben

   

  Pauzes zijn onbetaald. Wie weet had ze wel pauze en besloot even te gaan slapen. In je onbetaalde pauze mag je zelf weten wat je doet.

  reageer
 • Peter

   

  Vanmorgen op radio538 is deze wegmisbruiker volkomen afgeserveerd door Edwin. En terecht! Om met Edwin te spreken, "wat een mafketel, 30km te hard rijden, gevaarlijk inhalen en dan iemand zo te kakken zetten, wat een mafketel". Ik wil me daar van hart bij aansluiten, sociale media is de ondergang van onze beschaving, van beschaving is namelijk geen sprake meer. Gevolgen van ongelukken filmen en niet helpen mag wat mij betreft bestraft worden als een misdrijf, en in dit geval kunnen moeten we ons eerst maar eens afvragen wat we zelf in zo'n geval zouden doen, heel Nederland is zo hypocriet als de knollen.

  reageer
 • Mars

   

  Persoonlijke omstandigheden doen er totaal niet toe. Op je werk behoor je je werk te doen. Wat je in je eigen tijd doet, is dan niet aan de orde.

  reageer
 • Jhu

   

  Er wordt beweerd dat je snelheid wordt gecontroleerd voor de verkeersveiligheid. Hoe kan een slapende oordelen als er veilig wordt gereden. Hier blijkt dus, wat wij allemmaal al weten waar het flitsen voor dient. KASSA

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  Belangrijke vraag is natuurlijk wel, waar stond de politieauto terwijl de agente aan het slapen was, was dit op de vluchtstrook dan was dit oneigenlijk gebruik van de flitstrook en van de dienstauto... Was dit in de berm, is ze er dan oververmoeid ingereden en stond de camera dan wel goed afgesteld om de juiste snelheden te meten... Tja... Dilemma!

  reageer
 • Joep

   

  Is toch ook slaapverwekkend als je dat de hele dag moet zitten, ik geef haar groot gelijk!

  reageer
 • Dronten

   

  Je hebt ook boa's die bij de politie werken en daar de functie radarwaarnemer hebben. Ze zijn altijd gewoon in uniform.

  reageer
 • Dronten

   

  Wat een onzin. Tuurlijk mag de politie daar staan. In elk parkeervak kunnen ze staan en in de berm. Maakt helemaal niks uit.

  reageer
 • l.l

   

  Dat is een politieagent toch ook?

  reageer
 • Joost

   

  Slapen doe je maar in je eigentijd. Ik ken geen 1 werkgever die slapen onder werktijd accepteert. Ook niet als je salaris wordt betaald door de roverheid. Gewoon een waarschuwing geven en de volgende keer ga je maar solliciteren bij auping.

  reageer
 • Almeerse

   

  Het is ook verboden om te hard te rijden ...

  reageer
 • Almeerse

   

  Inderdaad. Wat een flauwe actie, gram halen omdat hij een boete krijgt..... ? Ik hoop ook van harte dat de leidinggevende hier niets mee doet.

  reageer
 • schaapjes

   

  Wat een gezeur laat haar lekker pitten. Blij dat zij dit belangrijke werk doet,mij niet gezien.

  reageer
 • albert123

   

  Iedereen die daar op de bon geslingerd is moet dit aanvechten. De flitsauto staat op een parkeerhaven die in zin der wet deel uitmaakt van de rijbaan. En daar mag de politie niet staan om te flitsen, dat is verboden.

  reageer
 • keesk54

   

  Een video opnemen en op facebook plaatsen omdat je 30 km te hard reed op een 80 km weg net voor of na een kruisinjg en te stoppen en waar GEEN parkeerplaats meer is en terug lopen om het te filmen? Je Kop staat er ook op besef je je dat wel? En als ik Agent was zou ik deze erg herkennen en wees verstandig haal dit weg anders voorspel ik je nog vele bekeuringen. En weet je dat jongeren die ook zo hard reden op deze weg NU niet er meer zijn? Je weet het een van een tweeling uit het dorp Kraggenburg

  reageer
 • Theo

   

  Als iemand 110 rijd volgens eigen zeggen en milkshake over een auto gooit zegt mij meer over dit persoon dan over de slapende agent. Allemaal wel eens een moment in de auto gehad met het zonnetje op het raam dat je je ogen bijna niet open kan houden. Toch?

  reageer
 • Boa

   

  Een Boa heeft volgens mij niet een jas aan van de politie of ik moet het verkeerd hebben

  reageer
 • Max

   

  Die dame had vast haar onbetaalde pauze genoten. Zo rolt de nationale politie tegenwoordig.

  reageer
 • wim walet

   

  dit kan ieder gebeuren in wat voor werk dan ook. de filmcamera loopt en je zit alleen maar voor suffertje. ik ben niet boos op haar. trusten. wim.

  reageer
 • Guderian

   

  Wat een nare man om dat te filmen. Voor hetzelfde geld is de diender doodziek maar nee filmen en snel weglopen. Niet vragen of ze hulp nodig heeft.

  reageer
 • Ron

   

  "Hij mag gewoon filmen op de openbare weg" is dat echt zo ? is zitten in je auto de openbare ruimte ? of jouw privéruimte ? Dus iemand mag ook vanuit de weg zo mijn huis binnen filmen ? ik vermoed dat het een fractie anders ligt.

  reageer
 • Roel

   

  De ambtenaar is weer de klos, en dat voor een fooi. Ik ken zat mensen in het bedrijfsleven die slapend rijk worden over uw en mijn rug. Dat is veel erger.

  reageer
 • Rob

   

  Iedereen doet wel eens een dutje is dat zo erg als de machine zijn werk doet dan kan je wel eens wegdommelen niets mis mee toch. Wat wel erg flauw is om dit te filmen en het vervolgens te gaan delen en zo iemand willens en wetens te willen beschadigen. Ik hoopt dat de leiding van de politie wijzer is dan op dit soort van onzin in te gaan. Een waarschuwing volstaat mijn inziens meer dan genoeg. Liever zou ik dit voorval gewoon negeren alleen al om de filmer daarmee voor schut te zetten tegenover ze zgn. Volgers want het gaat helemaal nergens over. Net zo goed als dat je stopt en gaat vragen hoe hard je wel niet reed nadat je geflits bent stel je eens voor als iedereen dat zou doen.

  reageer
 • adh

   

  En dit is precies de verloedering van de maatschappij op dit moment. Iedereen staat direct klaar met het telefoontje om van alles en nog wat te filmen. Vloggers/bloggers, noem ze allemaal maar op. Wat hoopt u er dan precies mee te bereiken? Gaat u het heel "stoer" aan uw vrienden laten zien? Laat u het filmpje rondgaan tijdens het gezellige familiediner of probeert u de lachende collega's op uw hand te krijgen? Hou toch op met die onzin. Als u wordt verteld dat u uw huisvuil in de grijze container moet doen, dan doet u dat toch lekker i.p.v. als een droeftoeter op een vuilstort te gaan staan filmen.

  reageer
 • Roel

   

  Dat is nou nog eens een slimme opmerking!

  reageer
 • wolverine

   

  En mensen die op het gemeentehuis werken? Die slapen de hele dag.

  reageer
 • pfft so what...

   

  wat een ophef, als je iets in de wasmachine gooit ga je ook niet constant kijken maar een dutje doen... who cares dat ze slaapt, ze werken onregelmatige tijden... als jullie nou eens allemaal gewoon aan de regels houden en niet veel te hard rijden dan is dit ook niet nodig...

  reageer
 • frits

   

  Maakt dat uit? Het gaat over iemand die naar werk niet deed, dus geen toezicht hiedl tijdens het flitsen. Wat er voor functie in zoiemands contract staat, maakt mij niet uit.

  reageer
 • Moo

   

  Waarom klopte deze mijnheer niet op het raam? Voor hetzelfde geld slaapt ze niet en is er wellicht iets anders aan.de.hand?

  reageer
 • Bas

   

  De filmer gooiende ook koffie/ (ander vloeistof) over de auto heen.

  reageer
 • Nomen Nescio

   

  Flitsen wordt over het algemeen door BOA 's gedaan, niet door de agenten die algemeen opsporingsambtenaar zijn. Is best een verschil

  reageer
 • schone slaapster

   

  Succes verzekerd!!

  reageer
 • insider?

   

  Alle ,( juist NIET ) ,geconstateerde overtredingen zijn dus niet conform geregistreerd dus alles maar seponeren gedurende de slaapperiode. Actie zou uit OM moeten komen na (ver)melding door politie e/o bekeurden.

  reageer
 • Jochem

   

  Mensen rijden niet alleen te hard omdat ze haast hebben.. ik niet tenminste

  reageer
 • daar istie weer

   

  bagatelliseert u dit 'incident' maar. Deze mevrouw is in functie en duidelijk ongeschikt voor haar werk. Aan een lopende band werken is ook slaapverwekkend. Geeft geen redden om in slaap te vallen. Haar werk bestaat uit dienstbaar zijn voor de samenleving en zorgen voor onze veiligheid. Stel 100 meter verderop gebeurt een zwaar ongeluk. De hulpdiensten arriveren 15 minuten later en het slachtoffer, met een afgerukt onderbeen blaast net de laatste adem uit. Als doornroosje wakker was geweest had ze het gezien en binnen 1 minuut een tourniquet aan kunnen leggen en had het slachtoffer nog geleefd. Ga als werkgever dat dan maar eens aan de nabestaanden uitleggen!

  reageer
 • Aad

   

  Is er werkelijk niemand die een opmerking plaatst over de koffie/milkshake (wat dan ook) welke filmer Rob over de achterkant van de auto gooit. Er valt inderdaad wat te zeggen over het in slaap vallen op de werkplek, het geeft ook aan wat de inzetbaarheid is van het personeel van justitie, om geld te verdienen voor het departement. Het is namelijk niet de agent (schaal zes/zeven) die het beleid bepaalt om als flitser te fungeren.

  reageer
 • Peter

   

  Met Jan eens, niet OK dat ze in slaap valt maar kan inderdaad gebeuren en niet zeggen dat het je nooooit zou overkomen, maar om dit nou meteen op FB te zetten. Hij reed zelf inderdaad wel 30km te hard en ging dus met draaiende camera zijn gelijk halen. Dat soort gasten hebben echt geen idee, ook die meneer met probleempjes op een vuilnisstort, hebben geen verstand van internet. Het staat er op en blijft er ALTIJD op staan. Ook als blijkt dat ze bijvoorbeeld tóch dienst wilde doen na een nacht met een huilend, ziek kind. Zou zomaar kunnen toch? Kijk, onze dappere held reed 30, lees "dertig" kilometer te hard. Dat is pas echt fout. Maar daar heeft niemand het over.

  reageer
 • Uitgeruste slaapster

   

  Succes!

  reageer
 • willem-stad

   

  Ze zat/lag in de auto,omdat ze die dure opgestelde flitsapparatuur in de gaten moest houden ivm mogelijke vernieling ,sabotage of diefstal. Dat verzuimde ze en met draaiende motor en kachel aan ? Ja, een reprimande lijkt me genoeg.

  reageer
 • Kansloos

   

  Waakzaam en dienstbaar benieuwd of die bekeuringen geldig zijn die laptop is er om te kijken of de camera in positie staat en of er gecorrigeerd moet worden anders opgesteld er hoort wel degelijk amd wakker te zijn om dat te doen

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het gaat er niet om of het geld oplevert, het gaat om de verkeersveiligheid. En geloof me, als je uren in zo'n auto moet zitten naast apparatuur die zijn werk ook zonder je doet dan maak ik me sterk dat driekwart van de mensen óók even een uiltje knapt. Het is ook zo lekker makkelijk oordelen over iemand van wie je de persoonlijke omstandigheden niet kent.

  reageer
 • kneh

   

  @Burger Wat doe je dan voor werk als je niet slaapt? Ik snap dat het lullig en suf is als je op je werk in slaap valt, maar om iemand er meteen voor te ontslaan? Dan hebben ze je toch al niet hard nodig... Maar mischien had die mevrouw agent wel gewoon pauze?

  reageer
 • Jerry

   

  Grof plichtsverzuim, ik wordt ontslagen als ik lig te slapen op mijn werk. Lijkt mij dat deze agente per direct verwijderd moet worden uit het korps. ( Voorbeeld functie, belastinggeld etc)

  reageer
 • Bas

   

  Ja ja zou je niet eerst een waarschuwing ofzo krijgen???

  reageer
 • Dirk

   

  Een power-napje wordt toch aangeraden, zodat je daarna weer veilig en uitgerust de weg op kan!

  reageer
 • Bram

   

  Slapen tijdens het werk dat mogen alleen ambtenaren.

  reageer
 • Jan

   

  Ik vind het in eerste instantie ronduit zwak dat deze gast dit filmpje wereldwijd maakt. Heel vreemd verhaal dat hij uitstapte om te vragen hoe hoog zijn boete was. Hij had kennelijk haast omdat hij te hard reed, maar toch de tijd vinden om te stoppen en uitgebreid te filmen. Het is niet goed dat die agente onder werktijd ligt te slapen, maar dit verdient ze ook niet. Maar ja, dat is mijn mening.

  reageer
 • Peter

   

  Ik lig hier niet wakker van. Wat een heisa om niets. Flitsapparatuur is geinstalleerd en doet z'n werk. En dan urenlang in de auto zitten wachten. Natuurlijk is dit slaapverwekkend maar het levert wel geld op.

  reageer
 • Mark

   

  Klopt het gezegde "Slapend rijk worden" toch............!

  reageer
 • adv

   

  Och misschien zwaar weekend gehad

  reageer
 • Karel

   

  Slapend je geld verdienen. Dat willen we allemaal wel.

  reageer
 • Maatje

   

  De auto stond er al voor 9 uur gistermorgen 😂😂

  reageer
 • Burger

   

  Ontslag krijg ik ook als ik lig te slapen op mijn werk!!! Maar dit zal wel weer met een vingertje omhoog "nooit meer doen" worden afgedaan..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert