Nieuwe opzet Dodenherdenking

DRONTEN
De Koninklijke Luchtmacht gaat zich voor vele jaren verbinden aan de Dodenherdenking in Dronten. Dat maakte burgemeester Aat de Jonge woensdagavond bekend tijdens een bijeenkomst, waar 16 veteranen uit Dronten een onderscheiding kregen voor hun inzet voor VN Vredesmissies.

Volgens De Jonge heeft de Koninklijke Luchtmacht zich bereid verklaard om de rol van de Airgunners tijdens de herdenking over te nemen. Deze Airgunners bemanden tijdens de Tweede Wereldoorlog het geschut van bommenwerpers. De Britse veteranen wonen sinds 1975 de herdenking bij, maar vanwege hun hoge leeftijd komen er elk jaar minder.    

Traditie blijft in stand
De Luchtmacht en de stichting 4 Mei Herdenking Dronten zijn het in principe eens over de samenwerking. De komende periode wordt die verder uitgewerkt in een convenant. Volgens burgemeester De Jonge wordt de herdenking in Dronten één van de grootste in Nederland, na de herdenkingen op de Dam en de Waalsdorpervlakte. Hij is trots dat een belangrijke traditie nu in stand wordt gehouden.

reacties (5)

 • pieter

   

  De grote 4 mei herdenkingen zijn die in de hoofdstad en op de waalsdorpervlakte dat zijn echte landelijke tradities en nu wil een burgemeester aan het eind van van zijn " succesvolle " ?? carrière zich nog even profileren, bescheidenheid in zo'n kleine gemeente is een groot goed, trouwens een luchtmacht heeft een vliegveld nodig en ik heb niet het idee dat deze burgemeester enthousiast over vliegvelden is.

  reageer
 • Viking79

   

  Hoezo moet het groot? Is dat de doelstelking, of is behoud vd herdenking de doelstelling? Aatje is natuurlijk weer bezig met een van zijn prestige dingetjes. Nou doe maar normaal dan komt het ook wel goed. Of blaast OF met zn bericht weer de verkeerde of verdraaide gegeve s de wereld in?

  reageer
 • Esveen

   

  Dus niets doen aan het Meerpaalplein anders is dat te klein.

  reageer
 • diederik

   

  burgemeester met prestige drang?

  reageer
 • Frank

   

  Leuk zeg,ben benieuwd wanneer de eerste Apache-helikopters de landing inzetten op het meerpaalplein om onze grote leider af te zetten of op te halen..😂

  reageer
 • Esveen

   

  Bromsnor kan nu helemaal los in zijn laatste termijn en op weg naar wachtgeld.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert