Prijswinnend ontwerp piepschuimhuis wordt realiteit

ALMERE • Do 27 oktober 2016 | 22:31 • Donderdag 27 oktober 2016 | 22:31
De RE-Settle, een bijzonder woningontwerp van de Almeerse architect Rene van Zuuk, is deze week voor het eerst in het echt te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Het ontwerp heeft iets weg van een serie geschakelde iglo's die zijn gemaakt van blokken piepschuim. Door een speciale coating aan de buitenkant kan de woning volgens Van Zuuk wel 100 jaar meegaan. De architect vindt het 'hartstikke leuk' om te zien dat de door zijn architectenbureau ontwikkelde snij-techniek van de piepschuimblokken nu ook echt is toegepast.

Huisvesting voor asielzoekers
Van Zuuk is met RE-Settle één van de zes prijswinnaars van 'A Home away from Home'. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers schreef samen met de Rijksbouwmeester deze prijsvraag uit voor een slimme oplossing voor de huisvesting van asielzoekers. Nu er minder behoefte is aan noodopvang voor vluchtelingen is het nog de vraag of het ontwerp daarvoor ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

Alternatief gebruik 
De architect hoopt wel dat zijn ontwerp in de toekomst daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Volgens hem is het ook geschikt als studio of atelier in de tuin of als woonboot voor de wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel