Kamerlid wil progressief geluid uit Flevoland vertolken

EMMELOORD
Rien van der Velde, die afgelopen week werd beëdigd als Tweede Kamerlid voor de PvdA, stelt zich ten doel in Den Haag het progressieve geluid uit Flevoland te laten horen. In de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt Van der Velde dat hij de komende maanden van betekenis denkt te kunnen zijn voor Flevoland bij onderwerpen als zorg en openbaar vervoer.

De fractievoorzitter van de PvdA in Noordoostpolder is een warm pleitbezorger van de Zuiderzeelijn, de spoorverbinding via Lelystad en Emmeloord naar het noorden. Het ergert hem dat Flevoland niet zijn best doet die spoorlijn terug te krijgen op de politieke agenda.

Rien van der Velde heeft zich voor de Kamerverkiezingen van maart niet opnieuw kandidaat gesteld.
 

reacties (5)

 • Frits

   

  Dat geld voor de Zuiderzeelijn wordt door de drie noordelijke provincies en Flevoland al aan andere projecten besteed/verbrast, zoals de uitbreiding van de haven van Urk. Het is van de zotte om eerst het geld aan andere dingen te besteden, en dan weer om een overbodige spoorlijn te gaan zeuren. Als dat zijn inbreng is, dan kan hij beter wegblijven uit de Tweede Kamer.

  reageer
 • Hoge bomen vangen veel wind?

   

  Helaas is Rien niet altijd een consistente PvdA-er.Brengt het leuk maar is soms een ongeleide projectiel met staccato prietpraat.

  reageer
 • Klaas

   

  PVDA is voor eerlijk delen. Eerlijk delen betekent voor hun dat de iemand keihard moet werken om daarna meer dan de helft te moeten inleveren aan belasting. Hoezo eerlijk delen als je niet eens de helft van je zuurverdiende geld zelf mag houden? Makkelijk Robin Hood spelen met andermans geld. Nivelleren is een feest..

  reageer
 • henkie

   

  Een pvda-er die progressief gaat doen? Het lijkt wel verkiezingstijd....

  reageer
 • Rekenmaar

   

  Een politicus (en bestuurders) zonder dadendrang herken je aan grootse onhaalbare plannen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert