Politie vertrekt van terrein Lelystad Airport

LELYSTAD • Za 29 oktober 2016 | 16:09 • Zaterdag 29 oktober 2016 | 16:09
De Politieacademie vertrekt uiterlijk in 2020 uit Lelystad. De academie heeft een bod van de Schiphol Group geaccepteerd om de grond en de gebouwen te kopen. Dat bevestigt directeur Erik Lagerweij van Lelystad Airport.

Door de verlenging van de start- en landingsbaan komt die vlak naast de gebouwen van de academie te liggen. Op het oefencircuit is baanverlichting gepland. De Politieacademie vindt dat zij hierdoor verkeerslessen aan politie, brandweer en ambulance niet meer goed en veilig kan geven.

De academie stapte in september naar de Raad van State, maar heeft die zaak nu ingetrokken. Ook wordt afgezien van een procedure voor een planschadevergoeding.

Volgens Lagerweij blijft de academie de gebouwen na opening van de vernieuwde luchthaven in 2018 nog twee jaar gebruiken. 

Door het afhaken van de Politieacademie doet de Raad van State naar verwachting in december alleen nog uitspraak over de bezwaren van twee omwonenden en de Vogelbescherming.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel