Damm Deuren failliet, 55 werknemers op straat

EMMELOORD
Het bedrijf Damm Deuren uit Emmeloord is door de rechter failliet verklaard. Ook de bv met rolluiken en personeelsdiensten is bankroet. Volgens de curator verliezen daardoor 55 mensen hun baan.

Ruim 25 jaar Damm in Flevoland
Damm werd in de jaren '80 opgezet in Zwartsluis, maar zit al sinds 1990 in Flevoland. Eerst in Marknesse en sinds 2006 in Emmeloord. Toen verhuisde het bedrijf naar een groter pand en groeide het aantal werknemers gestaag naar zo'n 100 man personeel. Van gewone kozijnen met hang- en sluitwerk werden de producten specialistischer. Zo maakte Damm onder meer brandwerende schuifdeuren.

Verkopen sinds januari gekelderd
Volgens curator Jan Davids kreeg het bedrijf sinds januari veel minder orders binnen. Het bedrijf verkocht veel speciale deuren aan de agrarische sector. Maar veel boeren hebben grote investeringen uitgesteld, vanwege de Russische boycot en overschot van koeienmest

Doorstart
De curator is in gesprek met meerdere partijen die interesse hebben in Damm. Ondertussen wordt gekeken welke activiteiten nu geld opleveren en door kunnen gaan. Davids hoopt enkele onderdelen van het bedrijf te kunnen verkopen.

reacties (8)

 • Nou nou. Speculeren heeft weinig zin want het is al erg genoeg. Dat landhuis en damm heeft niets met elkaar te maken dus dat huis zal er vast komen.

  reageer
 • Jaap

   

  Gaat het grote landhuis wat de (oud) directeur wil bouwen in de Wellerwaard nu nog door? Of was alles net op tijd verkocht

  reageer
 • Jan

   

  Damm deuren had altijd grote moeite haar leveringsafspraken na te komen. Zou dat ook iets met de nu ontstane situatie re maken kunnen hebben???

  reageer
 • Nopper

   

  En de vakbonden en de banken maar roepen dat de lonen omhoog kunnen door de aantrekkende economie.

  reageer
 • Ikke

   

  Ging toch beter met de economie ?- Kunnen de banken weer geld gaan uitlenen, kunnen bedrijven investeren en voorkomen we fallisementen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .VV.

   

  Zo en dat in een luid bezongen aantrekkende economie, sterkte mensen!

  reageer
 • Nopper

   

  Wat is dit ontzettend jammer voor dit bedrijf, wij hebben er deuren van en dat is van topklasse!

  reageer
 • Drama!

   

  Een drama, ik leef met die 55 gezinnen mee!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert