Damm Deuren failliet, 55 werknemers op straat

EMMELOORD • Ma 31 oktober 2016 | 12:00 • Maandag 31 oktober 2016 | 12:00
Het bedrijf Damm Deuren uit Emmeloord is door de rechter failliet verklaard. Ook de bv met rolluiken en personeelsdiensten is bankroet. Volgens de curator verliezen daardoor 55 mensen hun baan.

Ruim 25 jaar Damm in Flevoland
Damm werd in de jaren '80 opgezet in Zwartsluis, maar zit al sinds 1990 in Flevoland. Eerst in Marknesse en sinds 2006 in Emmeloord. Toen verhuisde het bedrijf naar een groter pand en groeide het aantal werknemers gestaag naar zo'n 100 man personeel. Van gewone kozijnen met hang- en sluitwerk werden de producten specialistischer. Zo maakte Damm onder meer brandwerende schuifdeuren.

Verkopen sinds januari gekelderd
Volgens curator Jan Davids kreeg het bedrijf sinds januari veel minder orders binnen. Het bedrijf verkocht veel speciale deuren aan de agrarische sector. Maar veel boeren hebben grote investeringen uitgesteld, vanwege de Russische boycot en overschot van koeienmest

Doorstart
De curator is in gesprek met meerdere partijen die interesse hebben in Damm. Ondertussen wordt gekeken welke activiteiten nu geld opleveren en door kunnen gaan. Davids hoopt enkele onderdelen van het bedrijf te kunnen verkopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel