Onderzoek naar opsplitsen koophuizen

ALMERE • Wo 2 november 2016 | 14:08 • Woensdag 2 november 2016 | 14:08
De gemeente Almere onderzoekt of het mogelijk is dat huiseigenaren hun huis opsplitsen in twee woningen. Dat kan een oplossing zijn voor wie te groot woont. Er loopt een proef in Waterwijk en Haven.

In de wijken wonen veel bewoners die er liever niet weg willen, maar geen geschikte gelijkvloerse woning kunnen vinden. Daaruit is het idee voortgekomen om een woning te splitsen. De huidige bewoner blijft na een verbouwing op de begane grond wonen. De bovenetages worden een aparte woning met een eigen opgang.

Haalbaarheidsonderzoek
Zes Almeerders hebben zich opgegeven voor een proefproject. Voor hen laat de gemeente de komende maanden een haalbaarheidsonderzoek doen. Daaruit moet blijken of het technisch mogelijk is om de woning op te splitsen en of de vergunningen geen probleem zijn. Ook wordt nagegaan of opsplitsen voor de eigenaar financieel haalbaar is. 

Eng
Karin Boermeester en Ans van den Bosch in de Waterwijk hebben zich aangemeld voor het proefproject. Zij hebben de ruimte niet meer nodig en willen hun huis op de begane grond verbouwen tot appartement. Toch vinden ze het ook een wel eng om onder hetzelfde dak ineens met anderen te moeten wonen. Komend voorjaar nemen beiden een besluit. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel