Plan voor 300 arbeidsmigranten aan Kuinderweg

LUTTELGEEST
Uitzendbureau Level One in Emmeloord wil 300 arbeidsmigranten huisvesten aan de Kuinderweg in Luttelgeest. Het college van burgemeester en wethouders in Noordoostpolder heeft de plannen voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het gaat om logiesgebouwen, een recreatiegebouw en een woning voor de beheerder. Daaromheen moet groen komen. Mensen uit de omgeving zijn gevraagd om een mening te geven over de plannen. Zij staan er positief tegenover. 

Wethouder Wiemer Haagsma: “Wij willen in onze gemeente nadrukkelijk inzetten op goede, veilige huisvesting voor arbeidsmigranten. De klankbordgroep van omwonenden heeft aangegeven dat ze vertrouwen heeft in de plannen van de initiatiefnemers. Vanwege die insteek van de betrokkenen ben ik bereid om de raad voor te stellen bij deze aanvraag af te wijken van de beleidsregel, die uitgaat van een groeimodel van 150 naar uiteindelijk 300 personen”. 

Level One maakte in september bekend ook 148 huisjes voor arbeidsmigranten te gaan bouwen aan de Visvijverweg bij Swifterbant. Toen werd er al over de plannen bij Luttelgeest gesproken, maar het was nog niet duidelijk om hoeveel arbeidsmigranten het zou gaan. De gemeente heeft de locatie ook in beeld gehad voor de opvang van 450 vluchtelingen. 

Het voorstel wordt 28 november besproken. Als de raadscommissie instemt, zal de bestemmingsplanprocedure worden gestart. 

reacties (12)

 • Rekenmaar

   

  Fatsoenlijke huisvesting regelen voor gasten die ergens werken of op vakantie zijn. Daar gaat het om. Dat verlangen wij ook als we ergens anders zijn.

  reageer
 • hervormer

   

  Dan heb ik een beter voorstel, plaats al de Nederlandse werkweigeraars in zo'n goedkope huisvesting, dan komen er weer goedkopere huurwoningen beschikbaar..... dat bevordert de doorstroming weer en de beroeps uitkeringstrekkers kunnen dan in zo'n goedkoop kamertje huizen waardoor de uitkering verlaagd kan worden en de werkenden een voordeeltje kunnen krijgen....

 • Dubbele petten gedrag van het College???

   

  Het honoreren van deze huisvesting stimuleerd ook daaruit voortvloeiende arbeid voor de arbeidsmigranten!! Maar nu komt het ,men slooft zich uit om als college goed voor de dag te komen om buitengewone werkgevers te stimuleren en van de andere kant ondermijnt men de arbeidsethos van werkzoekende. Met andere woorden wekt dit college de suggestie met belangenverstrengeling zich te handhaven.

  reageer
 • Taxichauffeur

   

  Als ik me niet vergis gaat het hier om dezelfde perceel waar de gemeente enige tijd geleden een tweede azc wou vestigen, naar aanleiding van reacties van omwonenden (waar OF niet welkom was) op een info avond besloten werd om ervan af te zien. 450 asielzoekers of 300 arbeidsmigranten, waarom het een wel en het andere niet?

  reageer
 • knelis

   

  Hallo OF Wel even bij de tijd blijven De woningen aan de visvijver weg staan er nog niet hoor

  reageer
 • vlefo

   

  Gezien het grote aantal verkeersbewegingen zal een levensgevaarlijke situatie ontstaan vanuit de uitrit/inrit naar de provinciale Kuinderweg met ook nog een naastliggend fietspad. Dat de provincie hier akkoord mee gaat!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mop

   

  Ja ja poolsdorp

  reageer
 • Gevoelig?Vernederend?

   

  Het speculeren op gevoelens van uitkeringsgerechtigde is blijkbaar een ultieme jacht verworden.Het opponeren met werknemers die onder het maatschappelijke leven willen functioneren in Nederland maakt het onredelijk als uitkeringsgerechtigde om hiermee gelijk gesteld te worden. De grote logeerhuizen te exploiteren is een teken aan de wand juist omdat deze bewoners meer uren draaien dan gezond is. Kijk onandere naar chauffeurs die uit de voormalige Oostblok landen komen.

  reageer
 • Gerard

   

  Een Nederlander voelt zich te goed voor het werk die de polen wel willen uitvoeren!

  reageer
 • '^'^

   

  'Ja totdat we de geldkraan dicht draaien..... bij de derde weigering geen uitkering meer... ik wil dan nog wel eens zien hoe lang men blijft weigeren..... Na vijf jaar dit systeem hanteren weten we niet beter en gaan we gewoon aan het wek voor onze uitkering.....

 • Kareltje

   

  Je hebt helaas nog gelijk ook. Prima dat mensen bedanken voor werk dat beneden hun (denkbeeldige) stand is, maar dan hoeven ze van mij ook geen uitkering te cashen. En dan bedoel ik natuurlijk de mensen die wel kunnen, maar niet willen werken.

 • Jan

   

  Helemaal mee eens. Zodra het een beetje smerig of eentonig werk wordt voor weinig geld vertikken een heleboel mensen het. En voor de eerste reageerder: Hier in het dorp wonen veel Polen die gewoon hier boodschappen doen, met kinderen die hier naar school gaan en zo ook het dorp mede leefbaar houden!

 • truus

   

  helemaal mee eens Gerard

 • Zomaar een gedachte

   

  Het lijkt me ook verstandig om een extra politiebureau op het terrein te plaatsen. En als huisregel een alcohol verbod. En mogelijk ook direct een goed rijexamen afnemen

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  De omwonenden zijn positie... ja, duhhhh, gek he, het zijn de goedkope arbeidskrachten die onze Nederlanders vervangen!

  reageer
 • Tsja

   

  400.000 mensen in de bijstand 600.000 in de ww. En nog stimuleren om deze lui hier naar toe te laten komen. Schandalig.

  reageer
 • .^.^.

   

  Naar mijn mening blijft dit een door de overheid gesubsidieerd fenomeen waar enkelingen veel geld aan verdienen. In de NOP zijn het veel Polen die keihard werken voor onze begrippen weinig geld, alles oppotten en naar Polen sturen om daar uit te geven. Dit is ene hele slechte ontwikkeling voor de winkels, horeca en leisure in de NOP. We hebben genoeg werklozen die dit werk ook kunnen doen. Uitkering behouden en tegen een lager salaris dan de arbeidsmigrant in kort loondienst bij de werkgever. Voordelen: Werkgever is net zo duur uit, de verdiensten worden hier in de regio uitgegeven, is goed voor de regionale economie, Werklozen participeren weer. Nadelen: geen.

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Dat heet uitbuiting.

 • Professor L.

   

  Waarom denk je dat ze zoveel Polen hier naar toe halen??????? Welnu, de meeste werkelozen zijn te beroerd om hun nest uit te komen.... Voor een paar centen meer komen ze echt niet uit.... De uitkeringen zijn gewoon te hoog, geef ze maar de helft en zie hoe snel ze weer aan het werk gaan!!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert