Plan voor 300 arbeidsmigranten aan Kuinderweg

LUTTELGEEST • Vr 11 november 2016 | 15:01 • Vrijdag 11 november 2016 | 15:01
Uitzendbureau Level One in Emmeloord wil 300 arbeidsmigranten huisvesten aan de Kuinderweg in Luttelgeest. Het college van burgemeester en wethouders in Noordoostpolder heeft de plannen voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het gaat om logiesgebouwen, een recreatiegebouw en een woning voor de beheerder. Daaromheen moet groen komen. Mensen uit de omgeving zijn gevraagd om een mening te geven over de plannen. Zij staan er positief tegenover. 

Wethouder Wiemer Haagsma: “Wij willen in onze gemeente nadrukkelijk inzetten op goede, veilige huisvesting voor arbeidsmigranten. De klankbordgroep van omwonenden heeft aangegeven dat ze vertrouwen heeft in de plannen van de initiatiefnemers. Vanwege die insteek van de betrokkenen ben ik bereid om de raad voor te stellen bij deze aanvraag af te wijken van de beleidsregel, die uitgaat van een groeimodel van 150 naar uiteindelijk 300 personen”. 

Level One maakte in september bekend ook 148 huisjes voor arbeidsmigranten te gaan bouwen aan de Visvijverweg bij Swifterbant. Toen werd er al over de plannen bij Luttelgeest gesproken, maar het was nog niet duidelijk om hoeveel arbeidsmigranten het zou gaan. De gemeente heeft de locatie ook in beeld gehad voor de opvang van 450 vluchtelingen. 

Het voorstel wordt 28 november besproken. Als de raadscommissie instemt, zal de bestemmingsplanprocedure worden gestart. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel